Deprem bölgesine elektrik tesisatı uyarısı

Deprem bölgesine elektrik tesisatı uyarısı

Hatay'da deprem sonrası kurulan konteynerlerde meydana gelen 211 yangın, Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Özer Gövce'nin uyarılarına sebep oldu.

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Özer Gövce, deprem bölgesindeki konteynerlerde meydana gelen yangınlar konusunda vatandaşları bilgilendirerek, önemli uyarılarda bulundu. Gövce, özellikle elektrik tesisatında kaliteli ürün kullanımı ve uzun süreli elektrikli ısıtıcı ile klima kullanımından kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Deprem bölgesine elektrik tesisatı uyarısı

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında evsiz kalan binlerce insanın yaşamını sürdürdüğü konteynerlerde, Hatay'da 211 yangın meydana gelmişti. İtfaiye ekiplerinin başarılı müdahaleleriyle yangınlar kontrol altına alınmış, ancak bu olaylar elektrik tesisatının önemini bir kez daha ortaya koymuştu.

Deprem bölgesine elektrik tesisatı uyarısı

Gövce, yaptığı açıklamada, "Konteynerlerde kullanılan elektrik tesisatı ürünlerinin kaliteli olması büyük önem taşıyor. Bu tesisatın uzman kişiler tarafından döşenmesi, yangınların önlenmesi adına kritik bir adımdır" dedi. Ayrıca, konteynerlerde uzun süreli elektrikli ısıtıcı ve klima kullanımının, elektrik tesisatında kopmalara neden olarak yangın riskini artırdığını belirtti.

Deprem bölgesine elektrik tesisatı uyarısı

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı, deprem bölgesi ve konteynerlerde yaşayan vatandaşlara yönelik hayat kurtaracak önlemler alınması gerektiğini belirterek, "Elektrik tesisatının mutlaka uzman bir kişi tarafından kontrol edilmesi ve kaliteli ürünlerin kullanılması yangın riskini azaltacaktır" şeklinde konuştu.

Deprem bölgesine elektrik tesisatı uyarısı

Gövce ayrıca, deprem sonrası yangın müdahale ekiplerinin 211 çadır ve 238 konteyner yangınına müdahale ettiğini, aynı zamanda konteyner kentlerde yangına müdahale ve tahliye eğitimleri verdiklerini ifade etti. Vatandaşlardan, bu bilgiler ışığında daha bilinçli ve dikkatli olmalarını ve işin uzmanlarından destek almalarını istedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.