Denizli'de kayalıklardan düşen çocuk kurtarıldı

Denizli'de kayalıklardan düşen çocuk kurtarıldı

Pamukkale ilçesinde arkadaşlarıyla dağda yürüyüş yaptığı sırada kayalıklardan düşen Hasan D. yaklaşık 8 saat süren çalışma sonucu kurtarılarak hastaneye kaldırıldı

DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, dağda yürüyüş yaptığı sırada kayalıklardan düşen 14 yaşındaki çocuk ekiplerce kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, 14 yaşındaki Hasan D, dün yaşları 14 ile 17 arasında değişen 5 arkadaşıyla Zeytinköy Kanyonu'na yürüyüşe gitti.

Bir süre yürüdükten sonra dengesini kaybeden Hasan D, kayalıklardan düştü. Arkadaşlarının saat 17.00 sıralarında yetkililerden yardım istemesi üzerine Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Denizli ekibi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve itfaiye ekipleri olay yerine hareket etti.

Yaralanan Hasan D, yaklaşık 8 saat süren çalışma sonucu kurtarılarak sağlık ekiplerince Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

AKUT Denizli ekip lider yardımcısı ve operasyon sorumlusu Serdar Dinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ihbar üzerine olay yerine geldiklerinde kazazedenin 45-50 metre kadar aşağıda olduğunu gördüklerini ve kurtarma çalışması başlattıklarını belirtti.

Hava muhalefeti ve zeminin sert olmasından dolayı kurtarma çalışmasının uzadığını aktaran Dinç, "Kazazedeyi iple yukarıya çıkarmak istedik fakat havanın çok rüzgarlı olması ve yağmurun başlaması gibi nedenlerle plan değiştirip başka bir yerden gitmek istedik. Daha sonra hava şartları normale dönünce tekrar ilk plana dönüp kazazedeyi iple yukarı tahliye ettik. Sedye vasıtasıyla UMKE, AFAD ve itfaiye personeli ile 12 kişilik gönüllü ekibimiz, kazazedeyi ambulansa teslim etti." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :