Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal:

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal:

"Türkiye genelinde ayrılıkları gayrılıkları bir kenara bırakmak gerekir"- "Millet önünde söz veriyoruz ki şehitlerin kanına girenlerin kanına girmek, bu milletin ve bizim boynumuzun borcu olsun"

ANTALYA (AA) - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye genelinde ayrılıkların gayrılıkların bir kenara bırakılması gerektiğini belirtti.

Uysal, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) binasında gerçekleştirilen, partisinin Antalya İl Kongresinde yaptığı konuşmada, kongrede büyük sevinçleri, mutlulukları vatandaşlarla paylaşma arzusunda olduklarını ama ülkenin ve milletin uzun süredir, bir akıl karışıklığı içerisinde "Çıkmaz sokakta" yürüdüğünü öne sürdü.

Türkiye'de yaşanan terör olaylarında şehitlerin verildiğine işaret eden Uysal, "Yüreğimize gömdüğümüz, ilahi rahmetin kucağına tevdi ettiğimiz şehitlerimizin acısını, hücrelerimize kadar hissediyoruz. Daha dün Kayserimizde 14 şehidimizi yüreğimize bastık, ondan bir kaç gün evvel İstanbul'da 44 şehidimiz yüreğimize gömdük." diye konuştu.

Uysal, şehitlerin kanının yerde kalmaması için üstlerine düşen her mesuliyeti yerine getirmeye sıkı sıkıya bağlı olduklarının belirterek, "Millet önünde söz veriyoruz ki şehitlerin kanına girenlerin kanına girmek, bu milletin ve bizim boynumuzun borcu olsun." ifadesini kullandı.

Ülkenin her noktasındaki vatandaşların bir karamsarlık yaşadığını savunan Uysal, şunları kaydetti:

"Dünyanın değiştiği küresel trendlerin farklılaştığı çok kutuplu, çok yönlü, çok merkezli bir dünyaya gidildiği noktada, Türkiye'nin geçmişine, bu aziz milletin geçmişine sırtını dayaması gerekenlerin, bu büyük geçmişe sırtını döndükleri gün gaflet içerisine düştük. İşte o gün, sıfır noktasına getirdiğimiz terör başta olmak üzere,Türkiye'de yeniden şehitler verir noktaya geldik. Bu nedenle bugün Demokrat Parti'nin, merkez sağın varlığı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin beka meselesidir. Kendi aramızda siyasi rekabetler olur, zaman zaman bizler de rekabetlerin içerisinde yerelde ve genelde bulunduk. Ama bugün, Türkiye genelinde ayrılıkları gayrılıkları bir kenara bırakmak gerekir."

Konuşmalardan sonra, tek adaylı yapılan seçimlerde mevcut il başkanı Hasan Ali Kartal, geçerli oyların tamamını alarak yeniden il başkanı seçildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler