"Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

"Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Kilis'teki vatandaşlar, İstanbul'daki "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için toplandı

GAZİANTEP (AA) - Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için vatandaşlar, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Kilis'te toplandı.

Gaziantep'teki 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerindeki bayraklarla mitingin başlamasına saatler kala alanı doldurdu.

Sıcak hava nedeniyle belediyeler tarafından vatandaşların üzerine gül esanslı su sıkılarak, serinlemeleri sağlandı. Siyasi partileri temsil eden bayrak ve flamaların görülmediği alanda, vatandaşlara yemek, su gibi çeşitli ikramlarda bulunuldu. Mitingin başlamasıyla beraber Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yanı sıra çeşitli siyasi parti temsilcileriyle sivil toplum örgütü temsilcilerinin de halka hitap ettiği mitingde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) protesto eden sloganlar da attı. Alandaki binlerce vatandaş, Yenikapı Miting Alanı'ndan yansıtılan görüntüleri dikkatle izledi.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'da aralarında Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu Türk, Arap ve Kürt kökenli yaklaşık 60 bin kişi, Rabia Meydanı'nda, mitinge destek vermek için toplandı.

Hava sıcaklığının 40 dereceye yaklaştığı kentte katılımcılar, sıcağa aldırış etmeden saatlerce meydanda mitinge ellerindeki Türk bayrakları ile destek verdi. Kadın ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği mitingde, vatandaşların serinlemesi için üzerilerine fıskiyeler aracılığıyla su sıkıldı.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere diğer katılımcı parti liderlerinin mitingdeki konuşmalarını dikkatle dinleyen Şanlıurfalılar, zaman zaman Türkiye lehine slogan attı.

Etkinliğe Şanlıurfa'dan katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ da yaptığı konuşmayla katılımcılara mitinge verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

- Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta erken saatlerden itibaren kent meydanında toplanmaya başlayan binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla ve pankartlarla darbe girişimini protesto etti.

Türk bayraklarıyla süslenen meydanda sıcakların etkili olması nedeniyle vatandaşlara su ve dondurma dağıtıldı.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç'in de katıldığı mitingde, belediye başkanları, milletvekilleri, siyasi partilerin il başkanları ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan çok sayıda konuşmacıya söz hakkı verildi.

Hain darbe girişimini konuşmalarında şiddetli şekilde protesto eden konuşmacılar, Türkiye'nin birlik ve beraberliğe dikkat çekti.

Katılımcıların halka hitabının ardından İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen miting kurulan ekrandan izlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını dinleyen vatandaşlar, Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Aralarında Suriye ve Azerbaycanlı vatandaşların da olduğu binlerce vatandaş, Yenikapı Miting Alanı'ndan yansıtılan görüntüleri de dikkatle izledi.

- Malatya

Öğle saatlerinden itibaren valilik önüneki meydanda toplanmaya başlayan çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto etti.

Meydan, Türk bayraklarıyla donatılırken, sıcak hava nedeniyle belediyeler tarafından vatandaşların üzerine gül esanslı su sıkılarak, serinlemeleri sağlandı.

Alanı dolduran genç-yaşlı onbinlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ve dövizlerle sloganlar atarken, Hasan Deniz isimli bir vatandaş kırık ayağıyla "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermeye geldiği görüldü.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ın da katıldığı mitingde, çok sayıda konuşmacıya söz verildi. Konuşmacılar, darbe girişimini proteste ederken, birlik ve beraberliğe dikkat çekti.

Mitinge 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel de katıldı.

Katılımcıların konuşmasının ardından İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen miting kurulan ekrandan izlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını dinleyen vatandaşlar, Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Sıcak havaya rağmen çok sayıda vatandaş meydanı ellerinde Türk bayraklarıyla doldururken, katılımcılara su ve yemek ikramı da yapıldı.

Alandaki binlerce vatandaş, Yenikapı Miting Alanı'ndan yansıtılan görüntüleri de dikkatle izledi.

- Adıyaman

Adıyaman'da Valilik önündeki meydanda toplanan binlerce vatandaş, ellerindeki bayraklarla mitingin başlamasına saatler kala alanı doldurdu.

Siyasi partileri temsil eden bayrak ve flamaların görülmediği alanda, vatandaşlara su ikramında bulunuldu. Meydandaki vatandaşlara seslenen Vali Abdullah Erin, 15 Temmuz'da tarihte silinme tehdidiyle ve yeniden Fetret Devri'ne girme tehlikesiyle karşı karşıya kalındığını söyledi. Daha önce böyle tehlikelerle karşılaştıklarını ifade eden Erin, şöyle konuştu:"Bin yıllık onurlu, şerefli, haysiyetli tarihimizdeki bu millet, bu derece alçak tehditle karşı karşıya kaldı. İlki Haçlı seferleridir. İkincisi Moğol istilasıdır. Üçüncüsü Birinci Dünya Savaşı'dır. Bu aziz millet bu üç kalkışmada cesaretini kahramanlığını ve fedakarlığını gösterdi. Çanakkale'de istikbalimize ve istiklalimize göz dikenler, 15 Temmuz'da içeride besledikleri hainlerle, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) terör örgütüyle işbirliği yaptılar. Bizi Anadolu topraklarından yok etmek için ellerinden geleni yaptılar. Anadolu tarihine son vermek istediler. 100 yıllık bir tehditti ama bu yüzyıllık tehdide bu millet yüz yıllık direnişle karşılık verdi. Hepinizden Allah razı olsun. 15 Temmuz'da bir devir kapandı. Yeni bir dönem ve devir başladı. Daha çok kardeşliğimizi pekiştireceğiz. Safları daha çok sıklaştıracağız. "
Meydanda toplanan vatandaşlar, İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen miting kurulan ekrandan izlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını dinleyen vatandaşlar, Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.
Sıcak havaya rağmen çok sayıda vatandaş meydanı ellerinde Türk bayraklarıyla doldurdu.

- Kilis

Öğle saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine ellerinde Türk bayraklarıyla meydana toplanan binlerce vatandaş, sloganlar atarak tekbir getirdi.

Yaklaşık bin Suriye ve Filistin vatandaşı da mitinge 60 metrelik dev Türk bayrağıyla destek oldu.

Daha sonra vatandaşlar, İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen mitingi kurulan ekrandan izledi. Mitingi izleyen vatandaşlar özellikle Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Sıcak havaya rağmen meydanlardan ayrılmayan vatandaşlara Türk Kızılay tarafından ikramlarda çeşitli bulunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler