"Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

"Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (6)- "Yurt dışındaki vatandaşlarımıza da şükranlarımı sunuyorum. Bu vatandaşlarımızın Batı medyasının tacizleri, olumsuz yayınları sebebiyle zor günler geçirdiklerini biliyorum. İşte Almanya... Ben video konferansla orada mitinge ba

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışındaki vatandaşlarına da şükranlarını sunarak, "Bu vatandaşlarımızın Batı medyasının tacizleri, olumsuz yayınları sebebiyle zor günler geçirdiklerini biliyorum. İşte Almanya... Ben video konferansla orada mitinge bağlanacaktım, bağlatmadılar. Olumsuz karar verdiler. Hani demokrasi? Ama Kandil'dekilere video konferansla yayın yaptırdılar. Ne olursa olsun yarınlar onlar için bekledikleri gibi olmayacak, bumerang gibi onları vuracak. Beslesinler o teröristleri, yarın onlara çarpacaklar." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ndeki konuşmasında, milletin muazzam irfanıyla daima en doğruyu, en hayırlıyı, en faydalıyı bulduğunu dile getirerek, "Bu millete, 79 milyon vatandaşımıza bakıp, 'Eğitimsiz, pısırık, işe yaramaz bir insan yığını' gördüklerini söyleyenler, 15 Temmuz'da hayatlarının en büyük şokunu, mahcubiyetini yaşamışlardır. Artık şu gerçeği herkesin kabul etme zamanı gelmiştir, bu milletin mayası sağlamdır mayası." diye konuştu.

Yozgat'tan 6. sınıf öğrencisinin kendisine gönderdiği mektupta, "15 Temmuz'da ülkemize olan saldırıdan çok korktum. Kendi kendime düşündüm, dedim ki 'Bu ülke kolay kazanılmadı ki bu kadar kolay kaybedilsin. Keşke büyük olsaydım da ben de bir şeyler yapabilseydim. Tamirine katkıda bulunmak için harçlığımı Meclis'e gönderdim." dediğini aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu millet bu ya, bu millet bu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları kuru kalabalık değil, millettir, millet; hem de cesareti ve dirayetiyle dünyayı kendine hayran bırakan büyük bir millet. Unutmayalım ki bu millet, ülkemiz sınırları içinde yaşayanlarla birlikte geniş bir coğrafyada 100 milyonlarca mazlumun, masumun duasını da arkasına alan bir millettir. Bizim fiziki sınırlarımız başkadır, gönül sınırlarımız başkadır. Ne diyor şair 'Ellerin yurdunda çiçek açarken/Bizim ile kar geliyor gardaşım/Bu hududu kimler çizmiş gönlüme? Dar geliyor, dar geliyor gardaşım.' Bizim gönül sınırlarımız, bizi kardeşi ve dostu olarak gören her toplumu, her coğrafyayı kapsayacak kadar geniştir. İnşallah önümüzdeki dönemde hem kendi insanımızın hem umudunu bize bağlamış dünyanın tüm mazlumlarının yüzünün güleceği bir dönem olacaktır." diye konuştu.

- "Yaptıklarının bedelini ödeyecekler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm millete şükranlarını sunarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne, Yenikapı'dan ve ülkemizin her köşesinden katılan vatandaşlarıma, 'Zafer demokrasinin, meydan milletindir' diyerek gösterdikleri güçlü duruş için teşekkür ediyorum. Partilerimizin genel başkanlarına davetime gösterdikleri ilgi ve alaka sebebiyle, AK Parti Genel Başkanı'na, CHP Genel Başkanı'na, MHP Genel Başkanı'na, şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Şu anda 81 vilayette, İstanbul hariç 80 vilayette bizleri izleyen tüm halkıma, tüm ülkeme, milletime İstanbul'dan selamlar, sevgiler, saygılar gönderiyorum. Darbe girişiminde bulunanlara karşı ilk andan itibaren kahramanca karşı koyan, ellerindeki tüm imkanlarla darbecilerle mücadele eden emniyet teşkilatımıza, fedakar polislerimize teşekkür ediyorum. Tabii ki Ömer Halis'i unutamayız. O ki Özel Kuvvetlere saldırı düzenlendiği zaman o, bir astsubay edasıyla komutanının verdiği talimatı anında yerine getirmek suretiyle onu alnından vurarak öldürdü. Kendisi de şehadete yürüdü. Silahlı Kuvvetlerimizin yüreğiyle, cesaretiyle kendini ortaya koyan tüm birimlerine, Genelkurmay Başkanımıza, kuvvet komutanlarımıza huzurlarınızda ayrıca teşekkür ediyorum."

Bundan sonra her birimde kim varsa çok iyi inceleneceğini belirten Erdoğan, "Bundan böyle artık altımızda kimler var, nerede kim var, bunları her birimde çok iyi inceleyeceğiz. Yargıda kim var, inceleyeceğiz ve bunları da kapıya koyacağız. Cezaeviyse cezaevine koyacağız ve yaptıklarının bedelini ödeyecekler." dedi.

Erdoğan, araçlarıyla, personelleriyle, tüm güçleriyle darbe girişimine karşı direnen vatandaşlara destek olan belediyelere teşekkür etti.

- "Beslesinler o teröristleri, yarın onlara çarpacaklar"

15 Temmuz gecesi Türkiye ile birlikte Almanya, Fransa, İngiltere, Belçika, Hollanda, ABD'de ve nerede bir Türk varsa, orada kalpleri Türkiye için atanlar olduğunu kaydeden Erdoğan, yurt dışındaki vatandaşlara da şükranlarını sundu.

Erdoğan, "Bu vatandaşlarımızın Batı medyasının tacizleri, olumsuz yayınları sebebiyle zor günler geçirdiklerini biliyorum. İşte Almanya... Ben video konferansla orada mitinge bağlanacaktım, bağlatmadılar. Olumsuz karar verdiler. Hani demokrasi? Ama Kandil'dekilere video konferansla yayın yaptırdılar. Ne olursa olsun yarınlar onlar için bekledikleri gibi olmayacak, bumerang gibi onları vuracak. Beslesinler o teröristleri, yarın onlara çarpacaklar. Rabbim ülkemizi ve milletimizi bir daha darbelere, darbe girişimlerine, demokrasi dışı her türlü saldırıya karşı, bizleri, vatanımızı korusun inşallah. Bir olacağız, iri olacağız, birbirimizi Allah için seveceğiz. 'Amin desin hep birden yiğitler/Allahu ekber gökten şehitler/Amin, amin'. Gecemiz, geleceğimiz aydınlık olsun. Bütün karanlıklar defolsun, yok olsun inşallah."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydana deniz yoluyla gelen gemilere, balıkçı motorlarına teşekkür ederek, katılımcılara, "Bugün 7-8 saat burada ayakta kaldınız. Sağlık elemanlarımıza özellikle çok çok teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah'a emanet olun" diye seslendi.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler