Demokrasi ve Şehitler Mitingi

Demokrasi ve Şehitler Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım: (2)- "Uzlaşmayı, işbirliğini daha da güçlendireceğiz. Türkiye'yi milletimizle, siyasi partilerimizle, sivil toplumumuzla, liderliğimizde 2023 hedeflerine taşıyacağız. Kürt ile Türk'ün arasına girenler işte bu h

İSTANBUL (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Uzlaşmayı, işbirliğini daha da güçlendireceğiz. Türkiye'yi, milletimizle, siyasi partilerimizle, sivil toplumumuzla, liderliğimizde 2023 hedeflerine taşıyacağız. Kürt ile Türk'ün arasına girenler işte bu hainlerdi. Kürt ile Türk arasındaki bu mikropları temizleyeceğiz. Terör örgütlerini aradan çıkaracağız." dedi.

Yıldırım, Cumhurbaşkanlığının himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde konuştu.

Haçlı seferlerinin bütün İslam dünyasını birleştirdiğine dikkati çeken Yıldırım, "Ankara Savaşı'nda bize fetret yaşattılar ama biz oradan bir cihan devleti olarak doğduk. Yüzyıl önce bu toprakları işgal ettiler ama biz oradan tek bir devlet, tek bir milet olarak doğduk. İşte bugün bize kötülük yapacaklarını zannedenler yanıldılar. Bu muhteşem, bu tarihi, anlamlı tabloyu hesap edemediler." ifadelerini kullandı.

Siyasette meydana gelen bu birleştirici tabloyu, birlikteliği bozmayacaklarını vurgulayan Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Uzlaşmayı, işbirliğini daha da güçlendireceğiz. Türkiye'yi milletimizle, siyasi partilerimizle, sivil toplumumuzla, liderliğimizde 2023 hedeflerine taşıyacağız. Kürt ile Türk'ün arasına girenler işte bu hainlerdi. Kürt ile Türk arasındaki bu mikropları temizleyeceğiz. Terör örgütlerini aradan çıkaracağız. İnşallah Türk, Kürt, Alevi, Sünni arasındaki muhabbet, dayanışma, kardeşliği daha da geliştireceğiz. Aramıza giren bölücü terör örgütünü de milletimizin arasından çıkaracağız. Hangi mezhepten, hangi meşrepten olursa olsun bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz."

Bir olunduğunda ulaşamayacak, yapamayacak hiçbir işin olmayacağına işaret eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beraber olursak aşamayacağımız hiçbir engel yok. Birlikte olursak, birlikte Türkiye olursak çözemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yok. İşte bugün buradaki tarihi birlikteliği gözümüz gibi koruyacağız. İntikam duygusuyla değil, adaletle, hukukla hareket edeceğiz. Bu terör örgütünün mensuplarından, şehitlerimizin, gazilerimizin hesabını soracağız. Demokrasiden taviz vermeyeceğiz, özgürlükleri daha da geliştireceğiz, ekonomimizi daha da büyüteceğiz, düşmanlarımızı azaltacak dostlarımızı çoğaltacağız. 15 Temmuz, Türkiye'nin mikroplarından temizlendiği gündür. Bugün Türkiye temizlik yapıyor. Devleti kilitleyen, ekonomiyi daraltan, milleti rahatsız eden unsurları teker teker ortadan kaldırıyoruz."

- "Feto, Türkiye'ye gelecek, hesabını verecektir"

Başbakan Yıldırım, "Şunu herkes bilmelidir ki, 15 Temmuz gecesini milletimize zehir eden terör örgütü lideri Feto, Türkiye'ye gelecek, hesabını verecektir. Hiç merak etmeyin, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, birlikte Türkiye olacağız." diye konuştu.

Gençlere, "Bunlar memleket meselesiyle ilgilenmez." diyenler olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "15 Temmuz gecesi ne kadar yanıldıklarını gördüler. Tankların önüne göğsünü siper eden, tankların önüne yatan gençlerimizi, kadınlarımızı yürekten kutluyorum. Allah sizden razı olsun. Millet size minnet borçludur." ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, sözlerini, "Rabiamız, tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak. Ay yıldızlı bayrağımız hepimize yeter." diyerek tamamladı.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler