Demirtaş Silopi'de iftara katıldı

Demirtaş Silopi'de iftara katıldı

ŞIRNAK (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şırnak'ın Silopi ilçesinde partisinin düzenlediği iftar programına katıldı.Partisi tarafından...

ŞIRNAK (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şırnak'ın Silopi ilçesinde partisinin düzenlediği iftar programına katıldı.

Partisi tarafından bir otelde düzenlenen iftarda konuşan Demirtaş, "Kürtler ile düşmanlık yaparak ne ülkeye ne de Ortadoğu'ya barışı getiremezsiniz." dedi.

"Suriye'de, Irak'ta, Türkiye'de, Kürtler Türklerin düşmanı değildir ve düşmanı olmamalıdır." diyen Demirtaş şöyle konuştu:

"El ele verelim, barışı getirelim. Başkasına da düşmanlık yapmayalım. 100 yıllık bir kardeşlik ve ittifak var. Bin yıllık ilişkimiz varsa bunun son yüzünü problemli isek barış içinde çözelim. Yolumuza adil, eşit bağlarımız ile devam edelim. Bir yerde bir sorun varsa sorun olduğu gibi ortadadır. Sorunları iki şekilde çözebiliriz. Ya konuşarak ya da savaşarak. Bizim tercihimiz her zaman konuşmaktan yanadır. Konuşmak büyük bir erdemdir. Barışmak büyük bir erdemdir. Onurlu ve gururlu insanların yapabileceği bir şeydir."

Demirtaş, vatandaşların Silopi'de evleri yıkılan vatandaşlara yardım vermeleri için bütün mallarının zekat ve fitre yardımlarını ulaştırmalarını istedi.

Demirtaş konuşmasını şöyle tamamladı:

"Amerika'daki dostlarımız, Avrupa, Çin, Kanada, Avusturalya'daki kardeşlerimiz, Rusya'da yaşayan dostlarımız, yüz binlerce işverenimiz ve esnafımız ile beraber, el ele verirsek birkaç ay içerisinde kendi kentlerimizi kendimiz inşa edebiliriz. Birlikte her evin zarar ve ziyanını karşılayacak duruma geleceğiz.”

İftara HDP Şırnak milletvekili Ferhat Encü ve partililer katıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler