Demirel'in ölümünün birinci yılı

Demirel'in ölümünün birinci yılı

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal:- "Bu vatanın taşına toprağına yaptığı hizmetlere, millette bıraktığı izlere bakmak Süleyman Demirel'i anlamaya yetecektir. Kendisini rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatırası ve abide şahsiyeti önünde şapka çıkarıyoruz"

 Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Bu vatanın taşına toprağına yaptığı hizmetlere, millette bıraktığı izlere bakmak Süleyman Demirel'i anlamaya yetecektir. Kendisini rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatırası ve abide şahsiyeti önünde şapka çıkarıyoruz." ifadesini kullandı.

Uysal, 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ölümünün birinci yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Demirel'in hayatının, devlet adamlığını, siyaseti, demokrasiyi ve hizmeti anlattığını belirtti.

Demirel'in ölümünden bu yana geçen bir yıl içerisinde ülkede keskin zekasına, tecrübesine ve vakarına defalarca ihtiyaç duyulan anlar olduğuna dikkati çeken Uysal, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bir akıl karargahı olmuş Güniz Sokak gibi bizler de sessiz kaldık. Her sıfattan müstesna milletin verdiği bir sıfatı, 'baba' sıfatını hak ettiğini bu bir yıllık yokluğunda daha iyi anladık. Anadolu'nun her baba için en güzel tarifi 'evin direği' sözünü aklımıza getirdik. Anadolu'nun her köşesinde, her bir hizmette emeği ve fikri olan merhum Genel Başkanımız, büyük Türkiye ideali için yaptığı hizmetleri, veciz sözleri ve hizmetkarı olduğu millete nazik bir reverans için kullandığı şapkası ile de hatırlanır. Şapkası ile milleti selamlayan Sayın Genel Başkanımız, milleti başının üstünde tuttuğunu anlatmaya çalışmış, o ufacık şapkaya milletin derdini, kederini sığdırmış, milletle dertlenmiş, milletle ağlamıştır."

Demirel'in memleketin sorunlarına daima çözüm üreten bir yaklaşım sergilediğini, kişiliği ve tecrübesiyle özlenen bir insan olduğunu vurgulayan Gültekin Uysal, siyasi yaşamı boyunca darbelerin mağduru olduğunu ve buna rağmen sandığa sahip çıkarak, demokrasiden yana tavır sergilediğini kaydetti.

Kelimelerin Demirel'i anlatmakta yetersiz kalacağını belirten Gültekin Uysal, "Bu vatanın taşına toprağına yaptığı hizmetlere, millette bıraktığı izlere bakmak Süleyman Demirel'i anlamaya yetecektir. Kendisini rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatırası ve abide şahsiyeti önünde şapka çıkarıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler