Demircan, down sendromlu Filistinli Muhammed'i kabul etti

Demircan, down sendromlu Filistinli Muhammed'i kabul etti

Sağlık Bakanı Demircan:- "Muhammed'in buradaki tedavisi konusunda Sağlık Bakanlığı olarak üzerimize düşen her şeyi yerine getireceğiz. Rehabilitasyonu, sağlığını tekrar kazanması için gerekenleri yapacağız" - "Müslümanların ve diğer dinlerin de bir merkez

ANKARA (AA) - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, down sendromlu Filistinli Muhammed et-Tavil'in sağlığıyla yakından ilgilendiklerini belirterek, "Muhammed'in buradaki tedavisi konusunda Sağlık Bakanlığı olarak üzerimize düşen her şeyi yerine getireceğiz. Rehabilitasyonu, sağlığını tekrar kazanması için gerekenleri yapacağız." dedi.

Bakan Demircan, Filistinli Muhammed ve ailesini, Bakanlık Sıhhiye Yerleşkesi'ndeki makamında kabul etti.

Muhammed et-Tavil'in Filistin'de devam eden zulme karşı direnişin örneklerinden biri olduğunu ifade eden Demircan, "Muhammed, hakkı ve haklılığı temsil etti orada, haklılığın gücünü gösterdi. Onlar ise Muhammed'e bile tahammül edemediler, bir kişiye bile tahammülleri yok." diye konuştu.

Demircan, Türkiye'nin tarih boyunca her zaman mazlumların yanında yer aldığını vurgulayarak, Filistinlilerin de yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini bildirdi.

Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde bu zulma karşı öncelikle İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünyayı, hakkı ve haklılığı savunan herkesi harekete geçirmek için üzerine düşeni yaptığına işaret eden Demircan, şunları söyledi:

"Filistin'deki kardeşlerimiz ve dünyanın diğer yerlerinde zulme uğrayanlar bilsinler ki kendilerini hiçbir zaman unutmayan, onlara her türlü desteği gönülden veren bir Türkiye var. Muhammed, yalnız değil. Uğramış olduğu saldırı ve kendisine yapılan işkence, elbette ki üzerinde pek çok manevi yaralar açtı, maddi yaralar gibi ama Muhammed'in yaralarının sarılacağı bir ülkesi var, Türkiye ve Türkiye Muhammed'e kollarını açtı, sahip çıkıyor. Muhammed'in maruz kaldığı bu travmadan kurtulması için Türkiye, üzerine düşeni yapacak, travmanın izlerini inşallah silecek."

Müslümanların, tarih boyunca kardeşliğini birbirlerine karşı gösterdiğini anlatan Demircan, "Bizim milletimiz de bu özelliğini bugün de en iyi şekilde göstermektedir." diye konuştu.

Demircan, Filistin halkının uzun süredir zulüm gördüğünü, baskı altında kaldığını ve travmalar yaşandığını aktararak, şöyle devam etti:

"Aynı şekilde Filisin davasından ayrılamayacak olan Kudüs meselesi de bütün dünyayı, bütün İslam alemini yaralamaktadır. Müslümanların ve diğer dinlerin de bir merkezi olan Kudüs'ün bu şekilde işgal edilmesi ve bu işgale belli güçlerin destek vermesi kabul edilebilir bir şey değildir. Türkiye, barış istemeyen, dünya üzerinde ve bölgede sürekli barışı bozan güçlere karşı Birleşmiş Milletler'i harekete geçirmiştir. Bu işin Birleşmiş Milletler'de de takipçisi olacaktır."

- "Sağlığını tekrar kazanması için gerekenleri yapacağız"

Muhammed'in de maruz kaldığı travmaların etkilerini atlatacağına inandığını belirten Demircan, "Muhammed'in buradaki tedavisi konusunda Sağlık Bakanlığı olarak üzerimize düşen her şeyi yerine getireceğiz. Rehabilitasyonu, sağlığını tekrar kazanması için gerekenleri yapacağız." ifadesini kullandı.

Bakan Demircan, Muhammed'in annesinin de rahatsızlığından haberdar olduklarını ve tedavisi için gereken her şeyin yapılacağını vurguladı.

"Muhammed ve ailesi Türkiye'nin misafiri." diyen Bakan Demircan, Muhammed'e kahve fincan takımı hediye etti.

Muhammed de boynundaki, Filistin bayrağının renkleri bulunan, Filistin yazılı atkıyı çıkararak, Bakan Demircan'ın boynuna taktı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler