DEİK'te bayrak değişimi

DEİK'te bayrak değişimi

Ekonomi Bakanı Zeybekci, şahsi nedenlerle görevinden ayrılan DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan'ın yerine Nail Olpak'ın getirilmesine karar verdi- Zeybekci: - "Başkanlığı 3 yıldır sürdüren Vardan'a çalışmaları dolayısıyla şahsım ve Bakanlığım a

ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tarafından, şahsi nedenlerle görevinden ayrılan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan'ın yerine Nail Olpak'ın getirilmesine karar verildi.

Ekonomi Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, DEİK'te 3 yıldır Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Vardan'ın şahsi nedenlerle görevinden ayrılma kararı aldığı belirtildi.

Zeybekci'nin, söz konusu göreve Nail Olpak’ın getirilmesine karar verdiği bildirildi.

Bakan Zeybekci, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye’nin dış ekonomik ilişkilerini özel sektör-kamu iş birliği ve tüm paydaşların katkılarıyla eş güdümlü yönetmek üzere tasarlanan DEİK’te 2014 yılından bu yana yeniden yapılanma sürecine yönelik faaliyetlerin devam ettiğini hatırlatarak, "DEİK Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 3 yıldır sürdüren Vardan'a şahsım ve Bakanlığım adına teşekkür ediyor, bundan sonra üstleneceği görevlerde başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri ile güçlenen DEİK’in tüm kurucu kuruluşlar için önemli bir platform olduğuna işaret eden Zeybekci, birçok sivil toplum örgütü ve kuruluşta önemli görevleri son derece başarılı bir şekilde yerine getiren Olpak’ın DEİK’te de önemli hizmetler yapacağına inandığını kaydetti.

DEİK'te 35 kişilik yönetim kurulu üyelerinden, başkan dışındaki tüm üyeler ile 135 iş konseyinin başkan ve üyeleri seçimle iş başına geliyor.

"Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve İş Konseyleri Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin" ilgili maddesi uyarınca DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ekonomi Bakanı tarafından atanıyor ve görevden alınıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :