Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi'ne doğru

Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi'ne doğru

Almanya'da yarın düzenlenecek mitinge geniş katılımın olması bekleniyor

KÖLN (AA) - Almanya'nın Köln kentinde yarın düzenlenecek "Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi" için hazırlıklar son aşamasına geldi.

Köln'de her kesimden yaklaşık 100 derneğin destek verdiği Darbeye Karşı Demokrasi Platformu'nun saat 15.00'te Deutzer Werft'te düzenleyeceği mitinge, Almanya'nın çeşitli şehirlerinin yanı sıra Avrupa'nın diğer ülkelerinden de geniş katılımın olması bekleniyor.

Son aşamasına gelinen hazırlıklarla ilgili AA muhabirine bilgi veren Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Sekreteri Bülent Bilgi, amaçlarının kesinlikle herhangi bir ülkeye, Türkiye'de yaşanan sıkıntıları yansıtmak olmadığını belirtti.

Niyetlerinin Türkiye'ye ve demokrasiye sahip çıkma olduğunu vurgulayan Bilgi, "Demokrasimize vurulmaya çalışılan bu teşebbüse karşı duracağız, darbe girişimine karşı duracağız, burada dik duracağız." dedi.

- "On binlerce kişinin katılmasını bekliyoruz"

Mitingle ilgili Avrupa'daki bazı siyasetçiler ve bazı basın mensuplarının ciddi engeller çıkardığını ifade eden Bilgi, "Bunlar bizi yıldırmıyor çünkü bizim niyetimiz burada samimi. Niyetimiz sadece Türkiye'de değil, bulunduğumuz ülkede de barış ve huzur içinde birlikte yaşamak ve demokrasi şemsiyesi altında yaşamak." şeklinde konuştu.

UETD Genel Sekreteri, düzenlenen mitinge çok sayıda derneğin destek verdiğini, Avrupa'nın kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına kadar geniş bir alandan on binlerce kişinin katılmasını beklediklerini belirtti.

Bilgi, kendi imkanlarıyla gelenlerin yanı sıra imkanı olmayanlar için de çeşitli dernekler tarafından Pazar günü Köln'e ücretsiz otobüs seferlerinin organize edildiğini sözlerine ekledi.

Avrupa'nın değişik ülkelerinde yaşayan Türkler ve Türkiye dostları, tepkilerini ortaya koymak için FETÖ'nün püskürtülen darbe girişiminin ardından yaşadıkları şehirlerde çok sayıda gösteri düzenlenmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :