Danimarka polisinden katillere çağrı

Danimarka polisinden katillere çağrı

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da aracına binerken kimliği bilinmeyen kişiler tarafından tek kurşunla vurulan 21 yaşındaki Konyalı Ozan Özcan'ın katil zanlılarını belirleyen polis, basın aracılığıyla zanlılara teslim olmaları çağrısı yaptı

Kopenhag polisi, isimleri ve etnik kökenleri henüz açıklanmayan 29 ve 30 yaşındaki iki kişiye teslim olmaları için basın yoluyla çağrıda bulundu.Teslim olmamaları halinde zanlıların isim ve fotoğraflarının kamuoyuyla paylaşılacağını açıklayan polis, akraba ve arkadaşlarıyla görüşülen zanlılara ulaşılamadığını belirtti. Polis, artık arandıklarının farkında olan zanlıların güvenlik güçlerini arayabilecekleri özel bir numarayı da yine medya yoluyla paylaştı.

Zanlılardan birisinin Özcan'ın yaşadığı Gladsaxe semtinde, diğerinin Bronshoj semtinde yaşadığını belirten polis yetkilileri, zanlılar ile maktul arasında nasıl bir ilişki ve cinayetin çete hesaplaşması olup olmadığına dair bir ipucu bulunmadığını bildirdi. Ozan Özcan'ın yakın çevresi, ailesi Konyalı olan gencin geçmişte bir çeteyle ilişkili olduğunu ancak bir süredir bu çevreden uzak durduğunu belirterek, Evlilik hazırlıkları yapıyordu. Olaydan birkaç saat önce düğün için tutacağı salonun kirasını ödemek için görüşmeye gitmiş. Yaşasaydı haftaya düğününü yapacaktı" dediler.