Dalaman'a Sezonun İlk Yabancı Turist Kafilesi Geldi

Dalaman'a Sezonun İlk Yabancı Turist Kafilesi Geldi

Uçakla Dalaman Havalimanı'na gelen 497 Rus yolcudan oluşan kafile, karanfillerle karşılandı

MUĞLA (AA) - Rusya’dan Dalaman’a gelen, 497 Rus turistten oluşan sezonun ilk kafilesi, çiçeklerle karşılandı.

Turist kafilesini Dalaman Havalimanı'nda karanfillerle karşılayan Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, 2015 turizm sezonu için hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Terminal yönetimi olarak turistlerin bölgede en iyi şekilde tatillerini geçirmeleri için çalıştıklarını dile getiren Güvenç, "Misafirlerimizi güzel anılarla ülkelerine uğurlamak için tüm kadrolarımızla hazırız" dedi.

Güvenç, Dalaman’a gelen uçağın Transero Airlines’e ait olduğunu ve bu sezon ilk seferini yaptığına belirterek, "Uçakla 497 yolcu Dalaman’a geldi. Uçak, 524 koltuk kapasitesine sahip olan bir jumbo jet. Bu sene ekonomik kriz yaşayan Rusya’dan gelen ilk uçağın dolu olması, turizm sektörü açısından sevindirici" diye konuştu.

Turizm sezonu öncesinde yoğun çalışmalar yürüttüklerini anlatan Güvenç, "Hazırladığımız projeler ve aylardır tur operatörleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde yaptığımız girişimler sonrasında Dalaman bölgesinin Rusya’daki tanınırlığı artmaya devam ediyor. Aylardır yaptığımız yoğun çalışmalar, büyük düşüş yaşanacağı öngörülen Rus pazarından Dalaman’ın fazla etkilenmeyeceğini gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Güvenç, Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan destek paketi ile Rusya’dan gelen her uçağa 6 bin dolar destek verilmesi ve tur operatörlerine sağlanan kolaylıkların olumlu etkilerinin görüldüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı