Dağdan gelip bağcıyı kovuyorlar

Dağdan gelip bağcıyı kovuyorlar

Doğu Kudüs'te yaşayan 81 aileye evlerini terk etmeleri için dava açıldı

 Kudüs'ün Silvan beldesindeki bir mahallede yaşayan 81 Filistinli aileye Yahudi yerleşim birimleri dernekleri tarafından evlerini boşaltmaları için dava açıldığı bildirildi.

İşgal Altındaki Topraklardaki İsrail İnsan Hakları Enformasyon Merkezi (B'Tselem) tarafından hazırlanan raporda, davaların Silvan beldesine bağlı Batn el-Heva Mahallesi'ndeki aileleri kapsadığı, bunun Doğu Kudüs'teki en büyük tehcir operasyonu olduğu ifade edildi. Raporda, evlerini boşaltması istenen 81 ailenin mahallede yaşayan Filistinlilerin yüzde 45'ine tekabül ettiği kaydedildi.

B'Tselem'in mahalle sakinlerinin ifadelerine yer verilen raporda, mahallede yerleşim birimleri inşatının başladığı 2004 yılından bu yana yerleşimcilerin ve onların korumalarının davranışları nedeniyle yerli halkın normal hayatını idame ettirmede sıkıntı yaşadığı belirtildi.

Raporda, İsrail yönetimi, Filistinli halka karşı ayrımcılık yapmak ve kentte yaşayan Yahudilerin sayısını artırmak için her türlü yola başvurmakla suçlandı.

B'Tselem'in Birleşmiş Milletler'e (BM) dayandırdığı verilere göre, Yahudi yerleşimciler Doğu Kudüs'te en az 180 Filistinli aile aleyhinde evlerini tahliye etmeleri için dava açtı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :