DAEŞ Heseke'de ilerliyor

DAEŞ Heseke'de ilerliyor

Haseke'de birkaç gündür rejim güçleriyle yoğun çatışmalara giren DAEŞ militanlarının kent stadının da aralarında olduğu bazı noktaları kontrol altına aldığı iddia edildi

Suriye'de terör örgütü DAEŞ'in, Haseke'de kent stadının da aralarında olduğu bazı yerleri kontrol altına aldığı iddia edildi.

Güvenlik nedeniyle adını vermeyen bir kaynak, Haseke'de rejim güçleri ve Kürt gruplar ile terör örgütü DAEŞ militanları arasındaki çatışmalarını şiddetlendiğini söyledi.

DAEŞ'in ordunun yoğun hava saldırıları nedeniyle Nişva Şarkiye ve Garbiye mahallesinin bazı kesimlerinden çekildiğini aktaran aynı kaynak, örgütün Haseke kent stadı ve Aziziye Mahallesindeki Vatan Hastanesi yakınındaki kavşağı kontrol altına aldığını belirterek, "Vatan Hastanesi'ndeki bazı Kürt grupları ile terör örgütü DAEŞ güçleri arasında şidetli çatışmalar yaşandı. Kentin Goran Mahallesi kısmen sakin, fakat keskin nişancılar arasında zaman zaman çatışmalar çıkıyor" dedi.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının "saldırılarından çekinen" DAEŞ'in daha önce ele geçirdiği Tel Brak beldesinden çekildiğini hatırlatan söz konusu kaynak, beldede yakıt depolarının olduğu yerlerde şiddetli patlamaların olduğunu ve bölgeden yoğun dumanların yükseldiğini kaydetti.

Örgütün belde çevresinde de çok sayıda köyü kontrol altına aldığını aktaran kaynak, "Haseke'deki çatışmalar nedeniyle binlerce kişi kenti terk ederek güvenli bölgelere gitti. DAEŞ birkaç günden bu yana da Haseke - Kamışlı yolunun denetimini sağlamak için bölgede saldırılarını yoğunlaştırdı" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı