Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. yıl dönümü resepsiyonuna ilgi büyük oldu - Resepsiyon sırasında yaşanan deprem kısa süreli endişe yarattı

VATİKAN (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Türkiye’nin Vatikan Büyükelçiliğinde resepsiyon verildi.

Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Mehmet Paçacı’nın ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyon öncesi Paçacı ve Elçi Müsteşar Celal Doğan konukları kapıda karşıladı.

Vatikan ve Roma’daki iş, sanat, diplomasi, akademi ve Vatikan bürokrasi çevrelerini bir araya getiren resepsiyona, yoğun ilgi gösterildi. Resepsiyona, Katolik Kilisesi’nden Kardinal Antonio Maria Veglio, Papalık Protokol Ofisi Sorumlusu Monsenyör Jose Bettencourt, Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin, Vatikan’a bağlı eğitim kurumlarında görev yapan çok sayıda din adamı ile Japonya, Güney Kore, Azerbaycan, Mısır, Kosta Rika başta olmak üzere pek çok ülkenin büyükelçi ve temsilcileri katıldı.

Konuklara Türk mutfağının öne çıkan lezzetleri ikram edildi.

Bu arada, yerel saatle 19.10’da İtalya’nın orta kesimini vuran 5,4 büyüklüğündeki deprem, Vatikan Büyükelçiliği Rezidansı’nın bulunduğu Roma’da da hissedildi. Sarsıntı, davetliler arasında kısa süreli heyecana neden oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :