Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (4)"Darbe girişimi sonrasında FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 43 bin kişi tutuklandı, 95 bin kişi kamudan ihraç edildi. Şimdi bazıları diyor ki 'Bu insanlar mağdur edilmiyor mu?' Ne mağduru? Bir devlete ihanet olacak ve bu ihanet ede

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Darbe girişimi sonrasında FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 43 bin kişi tutuklandı, 95 bin kişi kamudan ihraç edildi. Şimdi bazıları diyor ki 'Bu insanlar mağdur edilmiyor mu?' Ne mağduru? Bir devlete ihanet olacak ve bu ihanet edenler devletin içinde olacak, siz yeniden bir inşa, ihya hareketi yapacaksınız, hala bu mikroplar, virüsler, hainler orada duracak. Böyle bir şey olamaz. Daha bu temizlik yapılmış, bitmiş değil. Daha çok işimiz var. Bu bitecek. Bitmeden olmaz." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 35. Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye yıkılırsa sadece bir ülkenin yıkılmış olmayacağını, bir tarih, bir medeniyet, bir inanç ve kültür kalesinin yıkılmış olacağını söyledi.

Bu nedenle daha çok çalışılması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, "Sadece bölücü terör örgütüne karşı verdiğimiz mücadelede, son 1,5 yılda 871 asker, polis ve korucumuzu, 337 sivil vatandaşımızı şehit verdik. Buna karşılık 10 bine yakın terörist etkisiz hale getirildi, 12 bine yakın terörist ve onlara yardım eden kişi tutuklandı. Ama bunların hiçbiri kayıplarımızın acısına karşılık gelemez." ifadesini kullandı.

Aynı şekilde 15 Temmuz darbe girişiminde 248 kişinin şehit, 2 bin 193 kişinin gazi olduğunu, sadece Külliyenin etrafında 29 şehit, 36 gazinin bulunduğunu anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Darbe girişimi sonrasında FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 43 bin kişi tutuklandı, 95 bin kişi kamudan ihraç edildi. Şimdi bazıları diyor ki 'Bu insanlar mağdur edilmiyor mu?' Ne mağduru? Doğu Almanya-Batı Almanya birleşmesinden sonra devletin yapılanmasında ne kadar kişi devletten çıkarıldı biliyor musunuz? 600 bin kişi çıkarıldı. Siz ne zannediyorsunuz? Bir devlete ihanet olacak ve bu ihanet edenler devletin içinde olacak, siz yeniden bir inşa, ihya hareketi yapacaksınız, hala bu mikroplar, virüsler, hainler orada duracak. Böyle bir şey olamaz. Daha bu temizlik yapılmış, bitmiş değil. Daha çok işimiz var. Bu bitecek. Bitmeden olmaz."

Erdoğan, Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda 45 şehidin bulunduğunu belirterek, bu operasyonda DEAŞ'a 2 bine yakın, PYD'ye 300'ün üzerinde kayıp verdirildiğini bildirdi.

DEAŞ'ın çeşitli şehirlerde gerçekleştirdiği saldırılarda yüzlerce vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan Erdoğan, sadece Gaziantep'te kına merasiminde çoğunluğu çocuk 56, yılbaşında ise 39 kişinin kaybedildiğini söyledi.

Türkiye'ye ekonomi alanında da saldırılar olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu:

"Döviz kuru üzerinden ekonomimize darbe vuruluyor. Tüketicileri ve üreticileri tedirgin ederek ekonomiyi yavaşlatmak için her yola başvuruyorlar. Yatırımları engellemek, yatırımcıları ürkütmek için her fırsat kullanılıyor. Avrupa Birliği başta olmak üzere pek çok uluslararası kuruluş, ülkemize karşı haksız ithamlar yöneltiyor, tavırlar ortaya koyuyor. 'Müttefik' dediğimiz, 'stratejik ortak' dediğimiz ülkelerin yalanlarını, iki yüzlülüklerini, riyakarlıklarını, husumet derecesine varan tutarsızlıklarını saymıyorum bile. Ama tekrar söylüyorum; ne raporu hazırlarsanız hazırlayın, bizim raporumuzun sahipleri buradadır. Hans'ın, George'un, şunun, bunun hazırladığı raporlar bizi bağlamaz. Bizi Ahmet'in, Mehmet'in, Ayşe'nin, Fatma'nın hazırladığı raporlar bağlar, olay budur."

- "Vatanımız üzerinde operasyona müsaade etmeyeceğiz"

"Sanıyorlar ki her yerden saldırırsak Türkiye'ye diz çöktürürüz, Türk Milletini pes ettiririz." diyen Erdoğan, buna karşı cevabın "tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" olduğunu vurguladı. Erdoğan, "780 bin kilometrekareyle tek vatan, kimse bu vatanda operasyon yapamaz. Yok bilmem 'Güneydoğu şunların, Doğu bunların olacak.' yok böyle bir şey. İşte bak, şu anda Cudi'de kimler var? Mehmedimiz var. Kimler var şehirlerde? Polisimiz var. Kimler var? Gönüllü korucularımız var. Gabar'da, Besler Dereler'de, her yerde varız, var olacağız ve asla vatanımız üzerinde operasyona müsaade etmeyeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de, Türkiye Cumhuriyeti Devletinden başka devletin olamayacağının altını çizerek, devlete sahip çıkılması gerektiğini, bunun en önemli ayağının muhtarlar olduğunu dile getirdi.

Bugün 55 bine yakın muhtarla Türkiye Cumhuriyeti Devletini ayakta tutacaklarını belirten Erdoğan, bu dört ilkeye sahip çıkıldığı sürece, Türkiye'yi ve milleti tökezletecek, yere yıkacak hiçbir gücün olmadığını söyledi.

Erdoğan, "Bu ülkeyi etnik köken üzerinden bölemediler, mezhep, meşrep üzerinden bölemediler. Terör örgütleri üzerinden parçalayamadılar. Ekonomi üzerinden yıkamadılar. Artık atacak kurşunları kalmadı. Bundan sonra sıra bizde, bir kez daha ilan ediyorum; Türkiye, savunma durumunu terk edip hücum pozisyonuna geçmiştir. Kimsenin gelip ülkemizde bizi terörle, ekonomiyle, ihanet çeteleriyle hırpalamasına izin vermeyeceğiz. Tehdidin kaynağı neredeyse gidip orada yılanın başını ezmekte kararlıyız, bunu böyle bilin. Suriye'deki operasyonlarımızda buna başladık. Terör örgütleriyle mücadelemizi artık bu anlayışta yürütüyoruz. Irak'taki gelişmelere aynı yaklaşımla müdahil olacağız." dedi.

-"Hiç kimse merak etmesin"

"Türkiye'nin yanında olmayan karşısındadır" prensibiyle mücadele alanını genişleteceklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bizi gömmeye çalışanlara cevabımızı, bayrağımızı en yükseğe dikerek, ezanımızı en gür sedayla okuyarak, birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirerek vereceğiz. Hiç kimse merak etmesin, Türkiye bunu başarabilecek güce, imkana, azme, kararlılığa sahiptir.

Ne diyor vatan şairi, 'Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım / Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım / Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım / Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım / Arkadaş, yurduma alçakları uğratma, sakın / Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın.' Siper etti. Tankların karşısında durdu. Duran kim? Arkadaş, bu vatanın evlatları, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla tankların karşısına dikildiler. Dünyada eşi benzeri yok bunun. Doğacaktır sana vadettiği günler Hakk'ın / Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne teşrif eden tüm muhtarlara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

(Bitti)



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :