Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Pakistan ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Pakistan ziyareti

Pakistan muhalefet partisi PTİ yönetimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile baş başa görüşme talebinde bulundu

İSLAMABAD (AA) - Pakistan'daki muhalefet partisi Pakistan Adalet Hareketi (PTİ), hükümet ile yaşadığı sorunlardan ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için düzenlenecek meclis oturumuna katılmak yerine kendisiyle baş başa görüşme talebinde bulundu.

PTİ tarafından yapılan açıklamada, başbakanın yolsuzluğu ve Panama soruşturması konularındaki politikaları nedeniyle, Şerif'in başbakan olarak katılacağı toplantıya partinin iştirak edemeyeceği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sonsuz saygılarının olduğu ifade edilen açıklamada, "PTİ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Pakistan ziyaretinde kendisiyle ayrı bir toplantıda buluşmak için Türk Büyükelçiliği ile iletişim kurmaya karar verdi." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Erdoğan ile yapılacak nezaket ziyaretinde Pakistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda PTİ’nin rolünün gündeme getirileceği kaydedildi.

Merkezi Panama'da bulunan hukuk firması Mossack Fonseca'ya ait 11,5 milyon sayfalık belgelerin sızdırılmasının ardından, Başbakan Şerif'in 4 çocuğundan 3'ünün off-shore şirketleri aracılığıyla Londra'da gayrimenkuller satın aldıkları ileri sürülmüştü. Her ne kadar Pakistan yasalarında off-shore şirketine sahip olmak yasaklanmasa da muhalefet partisi PTİ lideri İmran Han, bu paranın "rüşvet ve yolsuzluk" ile elde edildiğini iddia ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler