Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York'ta diplomasi trafiği! Gürcistan Başbakanı Garibashvili’yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu için bulunduğu ABD'nin New York kentinde yoğun diplomasi trafiği başladı. Erdoğan Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili’yi kabul etti. Kabulde ticaret ve FETÖ okullarının kapatılması gündeme geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri’nde Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili’yi kabul etti.

Türkevi’nde gerçekleşen kabulde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan’ın asrın felaketi sonrası desteğine bir kez daha teşekkürlerini sundu. Erdoğan, iki ülke ticaret hacminin 3 milyar dolar düzeyinden 5 milyar dolara revize edilebileceğini söyledi.

abd-erdogan-gurcistan.jpg

Orta Koridor’un hayata geçirilmesinin öneminden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun süratle operasyonel hale getirilmesinin beklendiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan’daki FETÖ okullarının kapatılarak mal varlıklarının dondurulmasının önemli olduğunu da belirterek, bu konuda Gürcistan yönetiminin attığı adımları tebrik etti.

abd-erdogan.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.