Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konakladığı otele yapılan saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konakladığı otele yapılan saldırı

FETÖ'nün darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele yönelik saldırının ardından bölgede yaşayan ve olay anına tanık olanlar, o anları unutamıyor- Bölgedeki bir otelin çalışanı Can: - "Yukarıda güvenlik kulübesinin olduğu yerde p

MUĞLA (AA) - LEVENT KİŞİ - FETÖ'nün darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele yönelik saldırının ardından bölgede yaşayan ve olay anına tanık olanlar, o anları unutamıyor.

Bölgedeki bir otelin çalışanı Gurur Can, kaldıkları otelin yanındaki araziye 3 helikopterin indiğini, daha sonra askerlerin gelmeye başladığını belirterek, "Yukarıda güvenlik kulübesinin olduğu yerde polisler siper almıştı. Ardından çatışma sesleri gelmeye başladı. Aralıksız bir saat kadar devam etti. Helikopterin biri yaklaşık 45 dakika havada dolaştı. Çatışma sırasında herkes saklanacak ve kendisini koruyabilecek bir yer aradı. Yakınlarımızı arayarak iyi olduğumuzu söyledik." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saldırıya uğrayan otelde kaldığını öğrendiğini anlatan Can, "Olay gecesi kimileri 'Korumaya geliyorlar', kimileri de 'Saldırıya geliyorlar' diyordu. Ne olduğu tam olarak anlayamadık." ifadesini kullandı.

- "Darbeci askerler, turistlere 'dışarı çıkmayın' dediler"

Bölgedeki bir otelde tatil yapan Savaş Karataş da olayın olduğu bomba sesiyle uyandığını söyledi. Odadan çıktığında askerlerin otelin etrafını sardığını ve havada helikopterlerin uçtuğunu gördüğünü anlatan Karataş, "Askerle helikopterden indikten sonra sırayla yürüyerek marketin önüne geldiler. Daha sonra dağılarak Cumhurbaşkanı'nın kaldığı otele girdiler. Yoğun çatışmalar olmaya başladı. 'İmdat yardım edin şehit var' diye bir ses duydum." dedi.

Kaldığı oteldekilerin çok korktuğunu ve herkesin yere yattığını ifade eden Karataş, "Sabah 3 civarı helikopterler yeniden geldi. Biri yukarıda duruyordu. En son gelişleri ise saat 5 gibiydi. Darbeci askerler, oteldeki turistlere dışarı çıkmayın dediler. Balkonlardakileri de içeri soktular." diye konuştu.

Karataş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrılmasından kısa bir süre sonra darbeci askerlerin otelin etrafını sardığına dikkati çekerek, "20 dakika daha geç gitmiş olsaydı, Cumhurbaşkanı'mız darbeci askerlerle karşı karşıya gelecekti." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :