Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sosyal destek paketi açıklaması! Bu hafta içinde 7 milyar lira ödenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sosyal destek paketi açıklaması! Bu hafta içinde 7 milyar lira ödenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından Aile destek paketine ilişkin ödemeleri tek tek açıkladı. Erdoğan, bu hafta içinde 7 milyar lira tutarındaki ödemelerin vatandaşların hizmetine sunulacağını duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından Millete Sesleniş konuşması için kameraların karşısına geçti. Aile destek paketine dair ödemeleri tek tek açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu hafta içinde 7 milyar lira tutarında sosyal desteği insanımızın hizmetine sunmuş olduk" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete sesleniş konuşmasında ekonomiden iç politikaya, yapılan yatırımlardan küresel gelişmelere kadar pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SOSYAL DESTEKLERİ TEK TEK AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasına göre, elektrik desteğinden yararlanan 3 milyon hanenin 664 milyon liralık ödemeleri de bu hafta gerçekleştirilecek. Diğer yandan doğalgaz yardımının ilk grup ödemesi de bu hafta içinde yapılacak. Engelli ve yaşlı maaşlarının 1 milyon 379 bin 494 kişiyi kapsayan 2.1 milyar lira Kasım ödemeleri geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı.

"BU HAFTA İÇİNDE 7 MİLYAR LİRA TUTARINDA BİR SOSYAL DESTEK RAKAMINI HİZMETE SUNACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında ise, "Vatandaşların kış ihtiyaçlarını karşılamak için 1000'den fazla SYDV'lere aktarılacak ek periyodik payı 2 kat arttırarak 450 milyon liraya çıkardık. Sadece Kasım'da 900 milyon lira aktardık. Böylece bu hafta içinde 7 milyar lira tutarında bir sosyal destek rakamını insanlarımızın hizmetine sunmuş olacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: "Sosyal desteklerin önemi artmaktadır. Bu tür dönemlerin en büyük etkisi düşük gelirliler üzerinde oluşur. Bizim sosyal destekler konusundaki hassasiyetimiz fazladır. Son dönemlerde sosyal yardımlarımız arttı. Yeni adım attık. Hayatının idamesi için gereken temel ihtiyaç maddelerine ulaşamayanlara kapsamlı yardımlarımız zaten devam ediyor. Bunların rakamlarını sürekli güncelliyoruz. Gelir seviyesi belirli bir seviyenin altında olan vatandaşlara koruyucu önleyici yeni prıogramlar getirdik. Türkiye'nin imkanlarını her vatandaşla paylaşıyoruz. Bu Türkiye Aile Desteğidir.

"2,5 MİLYON VATANDAŞA, 3.2 MİLYAR LİRA YARIN HAK SAHİPLERİNİN HESAPLARINA YATIRILACAK"

Bu kapsamda 2,5 milyon vatandaşa aktarılacak 3.2 milyar lira yarın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacaktır.

Elektrik desteğinden yararlanan 3 milyon hanenin 666 milyon liralık ödemeleri de bu hafta yapılacak.

DOĞAL GAZ YARDIMININ 2022 YILI KIŞ DÖNEMİ İLK GRUP ÖDEMESİ BU HAFTA İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Doğalgaz yardımının ilk grup ödemesi de bu hafta içinde gerçekleştirilecektir. Engelli ve yaşlı maaşlarının 1 milyon 379 bin 494 kişiyi kapsayan 2.1 milyar lira Kasım ödemeleri geçen günlerde tamamlandı. Vatandaşların kış ihtiyaçlarını karşılamak için 1000'den fazla SYDV'lere aktarılacak ek periyodik payı 2 kat arttırarak 450 milyon liraya çıkardık. Sadece Kasım'da 900 milyon lira aktardık. Böylece bu hafta içinde 7 milyar lira tutarında bir sosyal destek rakamını insanlarımızın hizmetine sunmuş olacağız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.