Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST'te

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST'te

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:- "Buradan AVM'cilere bir daha sesleniyorum, Türk Lirası dururken hala dolarla hareket edecek olursanız, kusura bakmayın, takkeleri değişiriz. Burası Türkiye, buranın parası Türk Lirası"- "Siz bu konuşulanlara fi

İSTANBUL (AA) - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Buradan AVM'cilere bir daha sesleniyorum, Türk Lirası dururken hala dolarla hareket edecek olursanız, kusura bakmayın, takkeleri değişiriz." dedi.

Erdoğan, Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen, Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde, ilk günkü yarışı kazanan Dünya Süpersport şampiyonu motosikletçi ve AK Parti Milletvekili Kenan Sofuoğlu ile daha önce yapılan roket yarışması ve model uydu ile robotaksi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Bilim olimpiyatlarında madalya alan öğrencilerle TEKNOFEST paydaşlarının temsilcilerini platforma çağırarak hatıra fotoğrafı çektiren Erdoğan, yaptığı konuşmada organizasyonun dünyanın ilkleri arasına girdiğini anlattı.

Bunun arkasının da çeşitli yatırımlarla geleceğini aktaran Erdoğan, "Sağolsun tabii, insansız hava aracı, silahlı insansız hava aracı ve inşallah arkadan çok daha güçlüsü gelecek. Baykar'ın yönetim kurulu başkanını da tebrik ediyorum. Çok eski bir dost, eski bir arkadaş ve azmin, gayretin, inancın neler getirebileceğini, ben şahsında ve çocuklarında gördüm, onun için tebrik ediyorum, kutluyorum." dedi.

Erdoğan, özellikle bundan sonraki süreçte gerek Milli Savunma Bakanlığı, savunma sanayisi ve buna yönelik olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın, Milli Eğitim ve hepsiyle atacakları toplu adımların Türkiye'nin sıçramasını sağlayacağını belirtti.

- "Burası Türkiye, buranın parası Türk Lirası"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz bunların hepsini aşacağız, siz bu konuşulanlara filan bakmayın, dolar molar filan falan, biz bunların hepsini aşar geçeriz. Onun için buradan AVM'cilere bir daha sesleniyorum, Tük Lirası dururken hala dolarla hareket edecek olursanız, kusura bakmayın, takkeleri değişiriz. Burası Türkiye, buranın parası Türk Lirası."

"Açık oylama yapıyorum evet mi?" diyen Erdoğan, vatandaşların "evet" yanıtını vermesi üzerine, "kabul edilmiştir." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :