Cumhurbaşkanı Erdoğan; Konya ne yapıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Konya ne yapıyor?

Ak parti belediyeleri ile dün telekonferans ile görüşme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a sordu. Konya ne yaptı

Dün telekonferansla Ak parti belediye başkanlarıyla konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Konya Büyükşehir Belediyesine söz verdi ve Uğur İbrahim Altay’dan bu süreçte neler yaptıklarını anlatmasını istedi.

Başkan Altay Konya’dan selam ileterek konuşmasına başladı.

Başkan Altay önceki gün illere göre açıklanan vaka sayısı yüksek bunların çoğu umreden gelen ve burada karantina altında tutulan vatandaşlar olduğunu söyledi ve biz Konya olarak 100 vaka sayısındayız dedi.

Konya olarak iki konuya yoğunlaştıklarını söyleyen başkan Altay, ilkinin sanayi ve gıda üretiminin kesintisiz devam ettireceklerini, ikincisi ise açta ve açıkta kimse kalmasın diye uğraştıklarını ilçe belediyelerimizle ve sivil toplum kuruluşlarımızı tek bir havuz da koordineli çalıştıklarını ihtiyaç sahibi tüm vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için uğraştıklarını söyledi.

Su fiyatlarını 2019 Yılına geri çektik.

Su fiyatlarını 2019 fiyatlarına çektiklerin ifade eden başkan Altay, işyeri kapanan ve işsiz kalan vatandaşların suyunu 2 ay ücretsiz vereceğiz, ayrıca tüm esnaflarımıza 2 boyunca su faturası göndermeyeceğiz dedi.

Maske üretimi meslek edindirme kurslarında yapılıyor.

Meslek edindirme kurslarında günlük 15 Bin maske ürettiklerini söyleyen Başkan Altay’a Cumhurbaşkanı Erdoğan maske yanında tulum dikimine de önem vermesini istedi.

Cumhurbaşkanı siperlikli maske üretimini de istemesi üzerine başkan Altay Konya’da bir firmanın Pazartesi günüden itibaren 20 Bin üretmeye başlayacağını söyledi.

Etiketler :