Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2)

"(DAEŞ'e katılmak isteyen yabancılar) Bunları iade ediyoruz. Bundan sonra da bu şekilde bizlere bildirilmesi halinde bunları yakalayıp iade etmek, bizim hem insani hem vicdani görevimizdir. Bunu açıkça söylemem lazım. Eğer bize bildirilmiyorsa kimse de ka

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü DAEŞ'e katılmak isteyen yabancılara ilişkin, "Bunları iade ediyoruz. Bundan sonra da bu şekilde bizlere bildirilmesi halinde bunları yakalayıp iade etmek, bizim hem insani hem vicdani görevimizdir. Bunu açıkça söylemem lazım. Eğer bize bildirilmiyorsa kimse de kalkıp, Türkiye'ye bunun hesabını tabii ki soramaz" dedi. 

Erdoğan, Ukrayna'ya hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin DAEŞ'e katılmak isteyen yabancılara ilişkin sorusu üzerine Erdoğan, çeşitli dünya ülkelerinden başta Avrupa olmak üzere Türkiye üzerinden turist olarak gelip, Suriye'ye geçenler konusunda zaman zaman gerek şahsı gerek Başbakan Ahmet Davutoğlu gerekse Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarının olduğunu hatırlattı.

"Bizlere bunlar bildirilirse bizler bunları sınırda yakalar, ondan sonra da iade ederiz " diyen Erdoğan, nihai rakamları şu anda bilmediğini, ancak çok ciddi bir rakam olduğuna kendisinin de şahit olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunları iade ediyoruz. Bundan sonra da bu şekilde bizlere bildirilmesi halinde bunları yakalayıp, iade etmek bizim hem insani hem vicdani görevimizdir. Bunu açıkça söylemem lazım. Eğer bize bildirilmiyorsa kimse de kalkıp, Türkiye'ye bunun hesabını tabii ki soramaz. Ama bildiriliyorsa biz onları kesinlikle yakalar ve iade ederiz" dedi.

Tunus'ta Bardo Müzesi'ndeki saldırıya ilişkin olarak da Erdoğan, "Aldığımız haberler yine DAİŞ terör örgütünün bunu üstlenmiş olması istikametindedir. Bu terör olayının neticesinde 20'ye aşkın bir turistik ziyareti yapmak üzere Tunus'a gelmiş olan dünyanın değişik yerlerinden insanların, orada çocuk, kadın, erkek hakikaten ölmüş olması bir katliam, büyük bir cinayettir. Bundan dolayı ben tabii ölenlerle ilgili olarak taziyelerimizi en üst seviyede ifade ederken, aynı şekilde Tunus yönetimine de bu konudaki kınamalarımızı yazılı olarak bildirmiş vaziyetteyiz. Ayrıca ben de Sayın Sipsi ile görüşmek suretiyle bu konudaki üzüntülerimi ifade edeceğim. Terörün içinde, yaşayan bir ülke olarak bu işlerin acısını gayet iyi bilen ve bunu tatmış bir ülke olarak bunları biliyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, terörün dini, ırkı, milleti, vatanı olmadığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Burada da nitekim böyle bir neticeyi yine görmüş bulunuyoruz. Buraya gelen insanlar Tunuslu değil, Tunuslu da olsa değişen bir şey yok ama Tunus'ta çok çok farklı, güzel emellerle oradaki tarihi bir yeri, bir müzeyi gezmeye gelmiş olan bu turistlere karşı yapılan eylemin hiçbir takdir edilen veyahut da kabullenilebilir bir yanı yoktur. Bu, bir cinayet, bir katliam. Bu katliama karşı da tüm ülkeler, tüm insanlık hep birlikte ayağa kalkmalıdır. Türkiye olarak biz her zaman diyoruz ki 'Terörle mücadelede üzerimize ne düşüyorsa bunu yapmaya biz varız.' 12 bin 520 kişinin ülkeye giriş yasağı olduğunu Dışişleri Bakanım ifade ediyor ve yakalanıp iade edilenlerin sayısı da bin 170 olduğunu söylüyorlar. Demek ki Türkiye bu konuda üzerine düşen görevi yapıyor, yapmaya devam edecektir."

(Sürecek)

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler