Cumhur İttifakı Konya'da kan kaybetti

Cumhur İttifakı Konya'da kan kaybetti

2024 yerel seçimleri, siyasi dengelerin değiştiğine işaret ediyor. Cumhur İttifakı, 2019 seçimlerinde Konya’da kazandığı birçok ilçeyi kaybetti. Özellikle CHP'nin güçlü bir performans sergilediği seçimlerde, Cumhur İttifakı'nın egemenliği sarsıldı.

2019 SEÇİMLERİNDE KONYA'DA NE OLMUŞTU?

- 2019 Yerel Seçimlerinde Konya'nın 24 ilçesi oyunu AK Parti'den yana kullanmış, Halkapınar, Emirgazi, Akören ve Doğanhisar ilçelerinde de MHP seçimi önde tamamlamıştı.

- Ereğli ve Beyşehir ilçelerinde ise bağımsız adaylar seçimi kazanırken, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu daha sonradan MHP'ye katılmıştı.

- Tuzlukçu'da ise CHP adayı başkan olarak seçilmişti.

- Böylece 2019 Yerel Seçimlerinde Konya'nın Tuzlukçu ve Beyşehir dışındaki tüm ilçelerini Cumhur İttifakı almıştı.

2019 Yerel Seçimlerinin Sonuçları:

2019.jpg

KONYA 2024 SEÇİM SONUÇLARI

- Konya’nın Cihanbeyli, Tuzlukçu, Akşehir, Seydişehir ve Ereğli ilçeleri, CHP'nin lehine dönüş yaparak bu seçimde oylarını kullandı.

- Çumra, Doğanhisar, Yalıhüyük, Altınekin, Sarayönü ve Emirgazi’de Yeniden Refah Partisi'nin adayları zafer kazanırken, Halkapınar ve Bozkır'da ise Büyük Birlik Partisi'nin adayları öne çıktı.

- Hüyük ilçesinde ise bağımsız aday Sadık Sefer'in başarısı dikkat çekti.

- Akören ilçesinde MHP ve diğer 15 ilçede AK Parti'nin adayları seçimi kazanarak Cumhur İttifakı'na bir nebze olsun moral kaynağı oldu.

2024 Yerel Seçim Sonucu:

2024.jpg

Bu sonuçlar, Konya'da siyasi sahnede yeni bir dönemin başladığına işaret ediyor. Cumhur İttifakı'nın birçok ilçede oy kaybı yaşaması, siyasi rekabetin arttığını ve seçmenlerin tercihlerinde değişimlerin yaşandığını gözler önüne serdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum