"Çukur ve barikatlar yüzünden yardıma muhtaç kaldık"

"Çukur ve barikatlar yüzünden yardıma muhtaç kaldık"

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırılarından endişe duyarak yardım talebinde bulunan 7 aylık evli çift, güvenli bölgeye götürüldü- Gidecek yerleri olmayan aile valilikçe otele yerleştirilirken, hamile S.C.A. sağlık kontrolün

MARDİN (AA) - HALİL İBRAHİM SİNCAR - Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırılarından endişe duyan 7 aylık evli çift, güvenli bölgeye çıkarıldı. Hamile S.C.A, "Yardıma muhtaç değildik hatta ihtiyacı olanlara yardım bile ediyorduk ama bugün bu çukur ve barikatlar yüzünden yardıma muhtaç kaldık." dedi.

Nusaybin'de ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, tuzaklanan patlayıcıların imhası, açılan çukurların kapatılması ve kurulan barikatların kaldırılması için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan müşterek operasyon devam ediyor.

İlçede 7 ay önce dünyaevine giren ve bebek bekleyen terör mağduru çift, güvenlik güçlerince tahliye edilerek Mardin'de bir otele yerleştirilirken, hamile S.C.A, hastanede sağlık kontrolünden geçirildi.

- "Duvarlarımız delik deşik oldu"

Terör mağduru S.C.A, AA muhabirine, terör saldırıları dolayısıyla zorlu günler geçirdiklerini, olayların dayanılmaz hale gelmesi nedeniyle evlerini terk etmek istediklerini bildirdi.

Olaylar sırasında evlerine kurşunların isabet ettiğini de dile getiren S.C.A, şöyle konuştu:

"Evimize yakın bir yerde patlama olunca evden çıkmaya karar verdik. Evimiz tarandı, camlarımız kırıldı, duvarlarımız delik deşik oldu. Eşim telefonla aradıktan sonra askerler gelip bizi aldılar. Gayet iyi davrandılar, ilk önce spor salonuna götürdüler, orada her tür imkan sağlandıktan sonra kendi araçları ile bizi Mardin'deki otele yerleştirdiler. Evimizdeki imkanı sağladılar."

Terör örgütünün saldırılarından önce durumlarının iyi olduğunu ve güzel bir yaşam sürdüklerini dile getiren S.C.A, "Yardıma muhtaç değildik hatta ihtiyacı olanlara yardım bile ediyorduk ama bugün bu çukur ve barikatlar yüzünden yardıma muhtaç kaldık." diye konuştu.

- "İşimin patronuydum"

M.N.A ise evlerinden sadece ceketlerini alıp çıkmak zorunda kaldıklarını belirterek, valiliğin kendilerine vermiş olduğu destekten memnun olduklarını söyledi.

"Nusaybin halkının hiçbiri bu yapılanları hak etmedi." diyen M.N.A, şunları kaydetti:

"Saldırılardan önce durumum gayet iyiydi, işimin patronuydum. Olaylardan sonra her şey bozuldu. Şu anda maddi ve manevi her şeye ihtiyacımız var. 5 aylık hamile eşim bombalar patladığı zaman korkudan bana sarılıyordu. Biz korktuğumuz için evimizden çıktık. Doğacak çocuklarımızın daha iyi ve güzel bir ortamda büyümesini istiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler