Cimnastikçilere durmak yok

Cimnastikçilere durmak yok

- Yeni yıla madalyalarla başlayan artistik cimnastik milli sporcuları, bu ay içinde üst üste iki şampiyonada mücadele edecek- Antrenör Göktekin:"İyi performans ve madalya bizi mutlu ediyor"


İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Dünya Challenge Kupası'nda 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz kazanarak yeni yıla madalyayla başlayan erkek artistik cimnastik milli sporcuları, bu ay içinde üst üste iki şampiyonada mücadele edecek.

Cimnastik Milli Takımı antrenörlerinden Yılmaz Göktekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu ayın kalan bölümünde iki farklı içeriğe sahip şampiyonada mücadele edeceklerini söyledi.

İlk olarak 18-20 Mart'ta Almanya'nın Stuttgart kentindeki Almanya Cimnastik Federasyonunun düzenlediği uluslararası takım turnuvasında mücadele edeceklerini kaydeden Göktekin, şöyle konuştu:

"Bu organizasyon Avrupa Şampiyonası öncesinde son takım mücadelesi olacak. Daha sonra da aletlerde en iyi sporcuların bireysel olarak mücadele ettiği Dünya Kupası'nın Katar ayağına katılacağız. Dünya Kupalarında son 2 yılda üst düzey başarı yakaladık. Sporcularımızın alet bazında başarı yakaladığını gördük. Ümit Şamiloğlu, İbrahim Çolak, Ahmet Önder ve Ferhat Arıcan, Dünya Kupalarında yarışan ve madalya kazanan isimler. Dünya Kupası'nın 8-10 ayağı var ve ilk ayağı olan Bakü'de 4 madalya kazanmıştık."

Göktekin, İbrahim Çolak'ın halka aletinde mutlu sona ulaştığını, Ümit Şamiloğlu'nun barfikste finale yükselmesine rağmen şanssızlıkla madalya alamadığını belirterek, Ahmet Önder'in barfikste ikinci, atlama masasında üçüncü olduğunu, Ferhat Arıcan'ın da paralel aletinde gümüş madalyaya ulaştığını hatırlattı.

Yeni yıla güzel bir başlangıç yaptıklarını kaydeden Göktekin, "İnşallah devamı gelecek. Önümüzdeki süreçte 1-2 hafta arayla yarışmalarımız var. İyi performans ve madalya bizi mutlu ediyor. İyi performans bizi madalyaya götürüyor" diye görüşlerini aktardı.

2016 Rio Olimpiyatları'nda bireysel olarak yer almak için şansın devam ettiğini belirten Göktekin, "Rio'daki kota yarışına Ferhat Arıcan gidecek gözüküyor. Tüm ülkelerin sporcularının yer alacağı yarışta ilk 24 sporcu olimpiyat vizesi alacak. Büyük bir aksilik olmazsa Ferhat Arıcan kotayı alacaktır" ifadelerini kullandı.

Almanya'daki şampiyonada Türkiye'yi İbrahim Çolak, Ahmet Önder, Ferhat Arıcan, Yunus Emre Gündoğdu ve İsa Hamaratçılar temsil edecek. Katar'daki Dünya Challenge Kupası'nda ise İbrahim Çolak, Ahmet Önder, Ferhat Arıcan ile Ümit Şamiloğlu mücadele edecek.

Cimnastikçilere durmak yok

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler