CHP'ye kadın ilgisi

CHP'ye kadın ilgisi

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse:- "Son iki ayda kadın üye sayısında 7 bin artış var. Hızla kadın üye sayımız artıyor"- "Gerçekten vicdanı ile hareket eden bütün kadınlar, ülkenin karanlığa gidişinden endişe duyuyor. Ayrıca ülkenin rejimi ile ilgili d

ANKARA (AA) - BARIŞ GÜNDOĞAN - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, partilerine iki ay içinde 7 bin kadının üye olduğunu bildirdi.

Köse, AA muhabirine, CHP Kadın Kolları'nın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Partinin başarısı için kadınlara büyük görevler düştüğünün altını çizen Köse, kadın kolları olarak başta referandum olmak üzere olası tüm seçimlere hazır olduklarını belirtti.

Köse, yıllık olarak hazırladığı çalışma planını il kadın kollarıyla paylaştıklarını, ayrıca haftalık olarak da bu planların düzenli bir şekilde örgütlere gönderildiğini açıkladı. "Yarın seçim olacakmış" gibi saha çalışması yaptıklarını aktaran Fatma Köse, "81 ilde CHP kadın örgütü ayakta. İllerde biz haftada üç gün ev çalışması yapıyoruz. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyoruz. Şehit aileleriyle cinayet sonucu hayatını kaybeden kadınların ailelerini de ziyaret ediyoruz. Bize getirdikleri sorunları elimizden geldiğince çözmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

- CHP'li kadınlar çalışmıyor algısı

Toplumda "CHP'li kadınlar çalışmıyor" şeklinde yanlış bir algı olduğunu vurgulayan Köse, "Ben bu algının kırıldığını düşünüyorum." dedi.

CHP'nin parti kütüğüne kayıtlı 1 milyon 217 bin asıl üyesi bulunduğunu ve bunun 380 bine yakınını kadınların oluşturduğunu bildiren Köse, kadın üye sayısının hızla arttığına dikkati çekti.

Köse, "Son iki ayda kadın üye sayısında 7 bin artış var. Hızla kadın üye sayımız artıyor." ifadesini kullandı.

Kadınların CHP'ye yoğun ilgi gösterdiğini ve bu ilgiden çok memnun olduklarını belirten CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse, şöyle konuştu:

"Ben kadınlarda özellikle CHP'ye bir yönelme olduğunu görüyorum. Bunun sebebini şöyle düşünüyorum; ülke gerçekten bir karanlığa gidiyor. Özellikle kadınlar adına, çocuklar adına ülke karanlığa gidiyor. Gerçekten vicdanı ile hareket eden bütün kadınlar, ülkenin karanlığa gidişinden endişe duyuyor. Çünkü yaptığım çalışmalarda da bunu görüyorum. Ayrıca ülkenin rejimi ile ilgili de çok büyük endişesi var kadınların. Bu endişeler kadınları CHP'ye yöneltiyor."

- Kadın ve çocuk hakları için yeni öneriler

Çalışmaları sırasında edindiği tecrübelerden yola çıkarak, kadınlara yönelik politikalar hazırladığını aktaran Köse, bu politikaları hem parti üst yönetimiyle hem de partisinin kadın milletvekilleriyle paylaşacağını söyledi.

Köse, söz konusu politikaların parti programıyla seçim bildirgesine girmesi için de mücadele vereceğini belirtti.

Türkiye'de çocuklar ve kadınlar adına ciddi hak kayıpları yaşandığını savunan Fatma Köse, "Bunlar için yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Kadın milletvekillerimizle istişare içerisinde bu önerilerimizi onlara sunarak, yasalaşması için çaba sarf ediyoruz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler