CHP'nin kuruluşunun 93. yıl dönümü

CHP'nin kuruluşunun 93. yıl dönümü

AKSARAY (AA) - CHP'nin kuruluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla Aksaray'da tören düzenlendi.Kent Meydanı'nda düzenlenen törende CHP Aksaray İl Başkanı...

AKSARAY (AA) - CHP'nin kuruluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla Aksaray'da tören düzenlendi.

Kent Meydanı'nda düzenlenen törende CHP Aksaray İl Başkanı Ali Rıza Toprak, Atatürk Anıtı'na CHP çelengini bıraktı.

Toprak, burada yaptığı açıklamada, 9 Eylül tarihinin CHP'nin kuruluşunun 93. ve emperyalist işgal güçlerinin denize dökülüşünün 94. yıl dönümünü olduğunu söyledi.

Atatürk ilke ve devrimlerini korumayı ve geleceğe taşımayı ilke edinen CHP'nin, demokratik, laik Cumhuriyet felsefesini sonsuza kadar koruyacağını ifade eden Toprak, şunları kaydetti:

"İslam coğrafyasında emperyalistlerin çıkar savaşları hiçbir zaman bitmemiştir ve sürekli devam etmektedir. Bu çıkar savaşlarını önlemenin yolu demokratik, laik, hukukun üstünlüğünü ilke edinmiş Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. CHP, 93 yıllık koca bir çınardır. CHP olarak bu ülkede bireylerin özgürce yaşadığı, birbirine saygı duyduğu bir ülke özlemini yıllardır hayata geçirmeye çalışıyoruz. Kurucumuz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İsmet İnönü, Bülent Ecevit ve bugüne kadar görev almış bütün liderlerimizi saygıyla anıyoruz. Dev çınar sürekli taze filiz olarak inatla ve kararlılıkla ülkemizde tam bağımsızlığı, özgürlükleri, laikliği, demokrasiyi, hukukun üstünlüğü ve çağdaşlaşmayı savunmayı sürdürecektir. Ülkemizi hiçbir güç bölemeyecektir."

Törene, partililer katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler