CHP’li kadınlardan engelli derneklerine ziyaret

CHP’li kadınlardan engelli derneklerine ziyaret

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle CHP Konya İl Kadınlar Kolu Başkanı Şerife Tunç ve yönetim kurulu üyeleri Konya’daki Engelli derneklerini ziyaret ederek, engellilerin günlerini kutlayıp, sorunları hakkında bilgi aldı

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle CHP Konya İl Kadınlar Kolu Başkanı Şerife Tunç ve yönetim kurulu üyeleri Konya’daki Engelli derneklerini ziyaret ederek, engellilerin günlerini kutlayıp, sorunları hakkında bilgi aldı.  Ziyaretten memnun oldukları dile getiren Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, “Engellilerin topluma kazandırılıp, kaynaşmasını sağlamak amacıyla kurulan bir derneğiz. Kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için yetkili mercilerle görüşüp, takip ediyoruz. Engelli istihdamının yeterli hale getirilmesiyle birlikte, engelli maaşlarındaki dengesizliklerin kaldırılmasını talep ediyoruz. Kamu kurumlarında engellilerin istihdam edilirken, özel sektörde istihdamda yeterli değiliz. En önemli isteğimizde özellikle zihinlerdeki engelleri kaldırmalıyız. Diğer taraftan özel sektörde engelli istihdamı sağlanmasıdır. CHP’ye ziyaretinizden ve bizlere verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ EŞİT HAKLARA SAHİPTİR

CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Tunç Engelli kardeşlerimizin sorunlarının takipçisi olduklarını belirterek, “Partimiz tarafından hazırlanan engelli raporunda ekonomik krizin yükünü kadınlarımızla birlikte engelli kardeşlerimiz çekiyor.  Hiç birimiz sizleri görmezlikten gelemeyiz.  Anayasal haklarınız var. Sizlerde bizler gibi eşit haklara sahipsiniz.  Yerel yönetimler sizlerle yeterince ilgilenmiyor. Engelli olan çocuklarımız için özel bir park bile yoktur. Sizlerin en büyük sorununuz eve kapatılmanızdır. Bu kabul edilir bir durum değildir. Bunları aşmalıyız. Maddi ve manevi anlamda yeterince desteklenmeniz gerekir.

Erişim ve sağlık sorunlarınız çözüme kavuşturulmalıdır. Engelli kardeşlerimiz ve çocuklarımız rahatlıkla eğitim alabilecekleri bir yapıya kavuşturulmalıdır. Yeterince istihdam edilmiyorsunuz. Özellikle özel sektörde engelli istihdamı yetersizdir. Bunun sağlanması lazımdır. Haklarımızın bilincinde olup, takip edelim. Özellikle hastanelerimizde engelliler için odalar yoktur. Bunun çözüme kavuşturulması gerekir. Bizler her zaman sizin yanınızda olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Sorunlarınızın takipçisi olacağız. Gününüzü kutluyoruz” diye konuştu.    

Daha sonra Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, yönetim kurulu ve üyeleri, Gönül Gözü Derneği Başkanı Devriş Ahmet Şahin yönetim kurulu ve üyeleri de ziyaret edilerek, sorunları hakkında bilgi alındı.

chp’li-kadinlardan-engelli-derneklerine--(2).jpg