CHP'li gençlerden "Ekmeğimizi Bölüşüyoruz" projesi

CHP'li gençlerden "Ekmeğimizi Bölüşüyoruz" projesi

CHP Gençlik Kolları, Türkiye'de misafir olan sığınmacılar, mevsimlik işçiler ve terör nedeniyle bulundukları şehirleri terk etmek zorunda kalanlarla sahur ve iftarlarda bir araya gelecek- Gençlik Kolları Genel Başkanı Yılmaz: - "Projemizle amaçladığımız ş

ANKARA (AA) - MEHMET TOSUN - CHP Gençlik Kolları, Türkiye'de misafir olan sığınmacılar, mevsimlik işçiler ve terör nedeniyle bulundukları şehirleri terk etmek zorunda kalan vatandaşlarla sahur ve iftarlarda bir araya gelecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, CHP Gençlik Kolları, ramazan dolayısıyla "Ekmeğimizi Bölüşüyoruz" projesi başlattı.

Proje kapsamında gençler, Ankara, İzmir, Çanakkale ve Konya'da sığınmacılarla, Ardahan, Adana, İstanbul ve Şanlıurfa'da terör nedeniyle yaşadıkları şehirleri terk eden vatandaşlarla buluşacak. Gençler, Samsun, Antalya ve Aydın'da ise mevsimlik tarım işçileriyle iftar ve sahur yapacak.

Projeyle, zor günler geçiren insanlarla dayanışma yaratılması, onlara, Türkiye'nin bir değeri olduklarının hissettirilmesi amaçlanıyor.

- "Mağduriyet yaşayanları önemsiyoruz"

Proje hakkında bilgi veren CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, ramazanın "dayanışma ve paylaşma" vurgusu taşıdığını söyledi.

"Sol değerlerin belki de en önemlisi kolektif ruhtur" ifadesini kullanan Yılmaz, ramazan ayının da bu yönüyle paylaşımı ve bir arada olmayı ön plana çıkardığını aktardı.

Yılmaz, "Projemizle amaçladığımız şey, zor günler geçiren insanlar ile bir dayanışma yaratmak, ekmeğimizi onlarla bölüşmek ve onlara bu ülke için bir değer olduklarını hissettirmek." dedi.

Özellikle mağduriyet yaşayanları önemsediklerini belirten Yılmaz, ramazan sonuna kadar bu kişilerle bir araya gelmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler