CHP Tokat Milletvekili Durmaz:

CHP Tokat Milletvekili Durmaz:

"Ülkemizde 3 Kasım 2002'de öğretmen açığı yaklaşık 70 bin iken, şu anda 100 bin öğretmen açığı, 548 bin atanamayan öğretmen var"

TBMM (AA) - CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, "Ülkemizde 3 Kasım 2002'de öğretmen açığı yaklaşık 70 bin iken, şu anda 100 bin öğretmen açığı, 548 bin atanamayan öğretmen var." dedi.

Durmaz, CHP Eğitim Komisyonu üyesi milletvekilleriyle Mecliste düzenlediği basın toplantısına, Türkiye'nin geleceği olan nesillere eğitim veren öğretmenlerin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayarak başladı.

Öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olmasına karşın ülkede hak ettiği değeri gördüğü noktasında ciddi kaygılarının bulunduğunu belirten Durmaz, iktidarın, öğretmenlerin sorunlarını çözmek yerine yeni sorunlar getirdiğini savundu.

Çağdaş, laik ve bilimsel eğitimin önemine işaret eden Durmaz, "Ülkemizde 3 Kasım 2002'de öğretmen açığı yaklaşık olarak 70 bin iken, şu anda 100 bin öğretmen açığı, 548 bin atanamayan öğretmen var." diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir ise Türk Eğitim Sen'in yaptığı araştırmanın sonucuna göre, öğretmenlerin yaşam koşullarının ne kadar zor olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını belirterek, bu koşulların iyileştirilmesi için her türlü adımı atmaya hazır olduklarını söyledi.

CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak da Türkiye'deki öğretmenlerin, OECD ülkeleri arasında en çok çalışan ancak en düşük ücreti alan öğretmenler arasında yer aldığını aktardı.

CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı ise çağdaş, laik, Cumhuriyetin değerlerine ve kazanımlarına sahip çıkan öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladığını belirterek, düşüncelerini kürsüde türkü söyleyerek dile getirdi.

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de "Diliyorum ki bütün öğretmenlerimiz, geleceğimiz olan çocuklara yarınları emanet edebileceğimiz düzeyde bilimsel, akılcı, laik bir eğitim sistemini verebilecekleri günlere kavuşsunlar." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler