CHP Spor Kurulu İstanbul Bölge Toplantısı

CHP Spor Kurulu İstanbul Bölge Toplantısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:- "Yerelde ve ülke çapında spor kültürünü, spor ekonomisini tekrar yapılandırmak üzere hep beraber çalışacağız. Asıl amacımız, her zaman söylenmesi ve olması gereken şey; siyasetten sporu çıkarmak, spordan siyasetin

İSTANBUL (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, yerelde ve ülke çapında spor kültürünü, spor ekonomisini tekrar yapılandırmak için çalışacaklarını belirterek, "Asıl amacımız, her zaman söylenmesi ve olması gereken şey; siyasetten sporu çıkarmak, spordan siyasetin elini çekmek." dedi.

Cankurtaran, Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen CHP Spor Kurulu İstanbul Bölge Toplantısı'nın açılışındaki konuşmasında, tek bir alana sıkıştırmadan, tüm spor dalları üzerinden toplumun spor kültürü oluşumunun sağlanmasına ve bu oluşumda katılımın önemine işaret etti.

Küresel rekabette, sporun ülkelerin kendilerini tanıtmada, uluslararası arenada varlık göstermede önemli rol aldığını dile getiren Cankurtaran, küresel rekabetin spor endüstrisi üzerine etkisine değindi. Cankurtaran, Türkiye'de her 115, gelişmiş ülkelerde ise her 3 kişiden birinin sporcu olduğunu kaydetti.

CHP Spor Kurulu'nun 8 ay önce kurulduğunu hatırlatan Cankurtaran, 20 Ocak 2018'de yapılacak seçimle kurulların tüm kademelerinin belirleneceğini bildirdi.

Cankurtaran, sporun birleştirici, bütünleştirici, dinamik yapısını tüm kitlelere sunmak ve Türkiye'yi uluslararası alanda sporla anılan bir ülke haline getirmek istediklerini ifade ederek, bütün illerde spor komisyonlarının kurulduğunu, belediyelerle senkronize olarak çalıştıklarını anlattı.

Kurula ilişkin bilgi veren Cankurtaran, şunları söyledi:

"Türkiye'deki spor insanları ve bu işe gönül verenlerle çalışmak istiyoruz. Yerelde ve ülke çapında spor kültürünü, spor ekonomisini tekrar yapılandırmak üzere hep beraber çalışacağız. Tepeden verilen direktiflerle, genelgelerle değil, yerelden aldığımız sesle politikalarımızı oluşturmak istiyoruz. İki hedefimiz var. Birincisi, CHP'nin iktidarında spor politikalarını oluşturmak; ikincisi bugünkü gündemde muhalefet partisi olarak spor insanlarıyla beraber ne yapabileceğimizi konuşmak. Asıl amacımız, her zaman söylenmesi ve olması gereken şey; siyasetten sporu çıkarmak, spordan siyasetin elini çekmek. Siyaset, demokrasiyi ve insan haklarını tanımayanların at koşturduğu bir yer olamaz. Amacımız, spora siyaseti karıştırmak ya da sporu siyaset için kullanmak değil, tam tersine bunu yapanlara karşı 'Spordan elinizi çekin, bu bir milli meseledir.' demek."

Cankurtaran, yurt dışında Türk sporu denilince ilk akla gelenlerin "doping" ve "ithal sporcu" olduğunu iddia ederek, "Maalesef hükümet, ekonomiyi sıcak parayla, ithal parayla, sporu da ithal sporcuyla tutturmaya çalışıyor." dedi.

Spora erişimde fırsat eşitliği sağlanması gerektiğine işaret eden Cankurtaran, "Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının tesis kurma ve spora erişimde katkılarının yetersiz olduğunu görüyoruz. Kurul olarak bu konuda kamuoyu baskısı oluşturmaya devam edeceğiz. Tüm belediyeler, spor insanları ve bakanlıklarla yeni bir spor kültürü oluşturmamız gerekiyor." diye konuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da sporun yanı sıra kültür, sanat, çevre gibi alanlarda 65 kurul oluşturduklarını söyledi.

Spor Kurulu kurulduğunda belediye başkanlarıyla bir araya geldiklerini ifade eden Canpolat, belediyelerin sporla ilgili müdürlükleriyle koordineli çalıştıklarını belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler