CHP PM toplantısı sona erdi

CHP PM toplantısı sona erdi

Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, 8 saat sürdü- Toplantıda, KHK'lar ve yeni anayasa çalışmalarının değerlendirildiği öğrenildi

ANKARA (AA) - CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi.

Parti genel merkezinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, 8 saat sürdü.

Sonrasında açıklama yapılmayan toplantıda, KHK'ların görüşüldüğü belirtildi.

Kılıçdaroğlu'nun ilki hariç diğer KHK'ları Anayasa Mahkemesine götüreceklerini söylediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun ayrıca KHK'lar kapsamında görevlerine son verilen kamu çalışanlarıyla ilgili durumun yakından takip edilmesi talimatını verdiği ifade edildi.

Konuyla ilgili "mağdurların" illerde platformlar kurması önerisinin gündeme geldiği ve bu noktada onların desteklenebileceğinin değerlendirildiği bildirildi.

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki günlerde Başbakan Binali Yıldırım ile bir görüşme gerçekleştirmeyi planladığını söylediği de öğrenildi.

PM toplantısında Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, darbe girişimi sonrası KHK'lar ile Uygulamaları İzleme Komisyonu'nun çalışmaları hakkında sunum yaptı.

Toplantıda, hazine yardımlarının il ve ilçe örgütlerine dağıtımına ilişkin esaslar da belirlendi.

PM'de mini anayasa paketi de konuşuldu. Kılıçdaroğlu'nun yeni anayasa çalışmalarında CHP'nin desteğini sürdürmeye devam edeceğini söylediği belirtildi.

Toplantıda, ayrıca bazı PM üyelerinin parti kurallarına aykırı hareket ettiğini ileri sürdüğü Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinadar'a ilişkin eleştiride bulunduğu öğrenildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler