CHP İstanbul Milletvekili Yedekci:

CHP İstanbul Milletvekili Yedekci:

"Çocuk istismarının son bulması amacıyla 5 ile 15 yaş arasındaki çocukların istismara karşı denetlenmesi için bir birim kurulmalı"

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, "Çocuk istismarının son bulması amacıyla 5 ile 15 yaş arasındaki çocukların istismara karşı denetlenmesi için bir birim kurulmalı." dedi.

Yedekci, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, çocuk istismarı konusunda devletin bir an önce etkili adımlar atması gerektiğini söyledi.

Çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarının son yıllardan arttığını belirten Yedekci, Gaziantep'te bebeğe yönelik yapılan cinsel istismara dikkati çekti.

Hırsızlık ve dolandırıcılık şebekelerinin çocukları kullandığına işaret eden Yedekci, terör örgütlerinin de küçük yaşlarda çocukları istismar ederek, beyinlerini yıkadığını bildirdi.

Yedekci, son olarak FETÖ'nün, darbe girişiminde kullandığı insanları, çocuk yaşta istismar ederek örgüte kattığına değinerek, "15 Temmuz darbesini yapanlar 40 yıl öncesinin çocuklarıydı. Bugün profesör, albay, general olan kişiler 40 yıl önce çocuk yaşlarda bir araya getirildi, kandırıldı, beyinleri yıkandı. Belki cennet, şehitlik vaadiyle bu insanlar kandırıldı. 40-50 yıldır bu istismardan kurtulamadılar. Belki paşa, albay, profesör oldular ama bu derin istismardan, kodlamadan kurtulamadılar." ifadesini kullandı.

Her türlü çocuk istismarının son bulmasını isteyen Yedekci, "Çocuk istismarının son bulması amacıyla 5 ile 15 yaş arasındaki çocukların istismara karşı denetlenmesi için bir birim kurulmalı." diye konuştu.

Terör örgütlerinin çok çocuklu ve düşük gelirli ailelerin çocuklarını daha iyi eğitim, dini eğitim vaatleriyle kandırdığını vurgulayan Yedekci, devletin sosyal devlet ilkesine uygun bir şekilde bu ailelerin çocuklarının eğitimini üstlenmesi gerektiğini belirtti.

Yedekci, FETÖ'nün en çok örgütlendiği dersane ve özel okul sektörünü eleman temininde kullandığını anlatarak, devletin eğitim sektöründe de gerekli önlemleri almasını gerektiğini dile getirdi.

CHP'li Yedekci, "Çocuğun dini eğitim alması isteniyorsa, bu eğitim devletin güdümünde, bünyesinde bulunan din okullarında alınmalı. Bugün ve yarın, çocuklarımızın geleceği için onları istismardan korumak zorundayız." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler