CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

"Birbirimize nefret dilini kullanmadan, birbirimizi asla ve asla ötekileştirmeden bu süreci yönetmemiz lazım. Sonuç ne çıkarsa çıksın, aynı birlik ve beraberliğimizi devam ettirmemiz gerekiyor"- "Fındık üreticisi şu anda sahipsiz. Kendi başına bırakılmış

ORDU (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Birbirimize nefret dilini kullanmadan, birbirimizi asla ve asla ötekileştirmeden bu süreci yönetmemiz lazım. Sonuç ne çıkarsa çıksın, aynı birlik ve beraberliğimizi devam ettirmemiz gerekiyor." dedi.

Torun, partisinin il ve ilçe yöneticileriyle Altınordu ilçesindeki Atasanayi esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Ziyaretlerinin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Torun, 16 Nisan öncesi zaman zaman ilçelerde, zaman zaman ise ilçe merkezinde çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

Torun, gittikleri her yerde referandumla birlikte anayasa değişikliğinin ne anlama geldiğini anlatmaya çalıştıklarını belirterek, sahada aldıkları izlenime göre, vatandaşların önemli bir kısmının bu anayasa değişiklik paketinde neler olduğunu pek bilmediğini savundu.

Kulaktan dolma anlayışlarla hareket edildiğini öne süren Torun, "Bu demokratik parlamenter sistemden yeni bir yönetim biçimine geçilecek. Dolayısıyla bunun ne olduğunu bizim iyi anlatmamız lazım. İnsanlarımız 'evet' de diyebilir, 'hayır' da diyebilir ama bu kararını bilerek vermesi lazım. Çünkü bu bir vebal meselesi. Yarın çocuklarımızın ve torunlarımızın yaşayacağı bir ülkenin yönetim biçimine karar veriyoruz. Bunu bilerek ve anlayarak karar vermemiz lazım." diye konuştu.

Torun, sonuç ne olursa olsun bu yapının kendilerini ayrıştırmamasını isteyerek, "Birbirimize nefret dilini kullanmadan, birbirimizi asla ve asla ötekileştirmeden bu süreci yönetmemiz lazım. Sonuç ne çıkarsa çıksın, aynı birlik ve beraberliğimizi devam ettirmemiz gerekiyor. Bizim için en önemli tehlike ayrışmamız. O yüzden buna dikkat edeceğiz. Birbirimize karşı anlayışlı olacağız. Elbette vatandaşlarımız düşünüp en doğru kararını verecek." ifadesini kullandı.

- Fındık fiyatları

Fındık fiyatlarına ilişkin bir soru üzerine Torun, fındık üreticisinin şu anda sahip, kendi başına bırakılmış ve kaderine terk edilmiş olduğunu ileri sürdü.

Torun, serbest piyasa koşullarına göre üreticinin üzerine düşeni yaptığını ama fiyatın artmadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Demek ki burada serbest piyasa koşulları geçerli değil. Üretici fındığını pazara indiremediği için ürününü evinde çürüttü. Pazara fındık indirmemek için borçlandı, elindeki tasarruf altınlarını bozdurdu ama gördük ki bu direnmenin fiyata katkısı olmadı. Demek ki burada piyasayı düzenleyen bir eksiklik var. Bu duruma mutlaka hükumetin müdahale etmesi lazım. Artık üreticilerimize sahip çıkılmasını bekliyoruz. Fındık üreticisi artık ürününü kaça satacağını bilsin. Bunun için bir taban fiyat olsun."

Üreticinin alın terinin hakkını alamamasından dolayı rekoltenin de düştüğünü savunan Torun, üreticinin küstüğünü, kimsenin bahçesine girip bakım yapmak istemediğini bildirdi.

- Kurul Kalesi altındaki taş ocağı

Torun, bugün bir gazetede yer alan "arkeoloji kazıların yapıldığı Kurul Kalesi altındaki taş ocağına kendisinin belediye başkanlığı döneminde ruhsat verildiği" yönündeki iddiaların sorulması üzerine, "Bizim dönemimizde verilmiş bir ruhsat varsa ve bunun da belgesi varsa açıklansın. Sonuçta orada tarihi bir eser var. Her yıl arkeolojik kazı yapılıyor. Dolayısıyla buna kararı yetkililer verir. Eğer o dokuyu bozup zarar veriliyorsa da gereği yapılmalıdır ama sorunu çözmek yerine hep mağduriyet ya da suçlu aramak doğru değil. Orada yapılması gereken neyse yetkililer üzerine düşeni yapsın. Orada eksik ve hata varsa düzeltilsin." yanıtını verdi.

Ordu'da şu anda en büyük sorunların başındaki hastanelerdeki doluluk oranlarının geldiğini savunan Torun, şunları ifade etti:

"İlçeye yapılan hastaneler için teşekkür ediyoruz ancak Ordu merkezin şu anda çok ciddi yatak sorunu var. Bunun da bir an önce çözülmesi gerekiyor. Ben artık hizmet istiyorum ve Ordu'nun sağlık sorunlarının çözülmesini istiyorum. Kimseden mazeret istemiyoruz. Şu anda birçok hasta çevre illere gidiyor. Yazık değil mi? Bu durumdan herkes perişan. Biz bunu hak etmiyoruz. Bakıldığı zaman bu anlamda Karadeniz bölgesinde en geri iliz. Bunun da bir an önce tamamlanmasını istiyoruz."

Torun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 20 Mart'ta Ordu'ya geleceğini ve salon toplantıları yaparak vatandaşlarla bulacağını sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler