CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:

"Tam demokrasi kavramına da en fazla sahip çıkması gereken kitle de sivil toplum kuruluşları olması lazım diye düşünüyorum. Umarım bu tam demokrasi kavramını STK’lar ile birlikte gerçekleştireceğiz"

AFYONKARAHİSAR (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "Tam demokrasi kavramına da en fazla sahip çıkması gereken kitle de sivil toplum kuruluşları olması lazım diye düşünüyorum. Umarım bu tam demokrasi kavramını STK’lar ile birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

Afyonkarahisar Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser'i ziyaret eden Cankurtaran, Türkiye'de sanayi ve ticaret odalarının üretmeyi seven, sorunlara samimiyetle çözüm arayan kurumlar olduğunu söyledi.

Türkiye'de sivil toplum kuruluşlarının yeterince seslerini duyuramadığını belirten Cankurtaran, şöyle konuştu:

"Sivil toplum kuruluşlarının sistem içerisinde uygulayıcı ve önemli bir aktör olması bir türlü sağlanamadı. Bu da bizim demokrasi eksiğimizden kaynaklanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak hep söylediğimiz üç büyük devrim gerçekleştirdik. Yani cumhuriyetin kurulması, çok partili siyasi hayata geçiş ve sosyal demokrasi zeminlerinin Türkiye’ye tanıtılması. Dördüncü büyük devrim ise tam demokrasi dediğimiz şey. Tam demokrasi kavramına da en fazla sahip çıkması gereken kitle de sivil toplum kuruluşları olması lazım diye düşünüyorum. Umarım bu tam demokrasi kavramını STK’lar ile birlikte gerçekleştireceğiz."

Afyonkarahisar Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serteser de ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Serteser, "İşin olduğu yerde elbette ki sorunlar olabiliyor. Bu hususları iktidar partisi ile görüştüğümüz gibi mecliste yer alan muhalefet partilerimizle de paylaşarak bu konuları, sorunları çözme noktasında bir fikir alışverişi yapmak ve desteklerinizle bu konuları halletmek istiyoruz. Hem ülkemizin hem de Afyonkarahisar’ın sorunları üzerinde birlikte çalışma imkanı bulabiliriz inşallah." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı