CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak:

"CHP olarak, mülkiyet hakkına aykırı, ölçüsüz ve hukuksuz, yerli ve yabancı yatırımcıyı korkutacak bu kayyum düzenlemesine şiddetle karşı çıkıyoruz. İş dünyasının talep ve beklentilerinin de bu yönde olduğunu bilerek, buna şiddetle karşı çıkıyoruz"- "AKP,

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "CHP olarak, mülkiyet hakkına aykırı, ölçüsüz ve hukuksuz, yerli ve yabancı yatırımcıyı korkutacak bu kayyum düzenlemesine şiddetle karşı çıkıyoruz. İş dünyasının talep ve beklentilerinin de bu yönde olduğunu bilerek, buna şiddetle karşı çıkıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, şirketlere kayyum atanmasına ilişkin esasları da kapsayan yüksek yargı düzenleme tasarısına ilişkin görüşlerini paylaştı.

Türkiye'nin hukuksuzluk dalgası içinde nefes alınamaz bir noktaya doğru gittiğini ileri süren Budak, kayyum düzenlemesinin, Danıştay ve Yargıtayı alt üst edecek düzenlemeyle beraber değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

Budak, şunları kaydetti:

"AKP kendi siyasi hedefleri için hukuku ayaklar altına almaktadır. Yargıtayın, Danıştayın iktidarın keyfine göre şekillendirilmek istenmesi, kayyumlara dokunulmazlık ve sınırsız yetki verilmek istenmesi bunun yeni örnekleridir. AKP’nin yüksek maaşlı kayyumlarının neler yaptıklarını gördük. Şimdi daha geniş yetkiler veriliyor. Sorumlulukla, yetkinin ölçülü olması gerekir. Getirilmek istenen düzenleme ile yetki artırılıyor, sorumluluk sıfırlanıyor. Burada amacın, AKP kayyumlarının amacının şirketlerin ve mülkiyet hakkının korunması olmayacağı açıktır. Tasfiye için gelecekleri açıktır. Ayrıca anayasal düzene karşı suçlar denilerek, muhalefet eden herkes suçlanabilecek. Onların şirketleri de kayyumlar eliyle yok edilecek."

- "Düzenlemeye karşıyız"

Kayyumlarla ilgili yapılması öngörülen düzenlemenin demokrasiyle, hukukla, ekonomik hayatın gerçekleriyle uzaktan yakından ilgisinin olmadığının belirten Budak, Türkiye’nin her bölgesinde iş dünyası ve meslek örgütleriyle toplantılar yaptıklarını, sıkıntıları doğrudan dinlediklerini kaydetti.

Budak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"CHP olarak, mülkiyet hakkına aykırı, ölçüsüz ve hukuksuz, yerli ve yabancı yatırımcıyı korkutacak bu kayyum düzenlemesine şiddetle karşı çıkıyoruz. İş dünyasının talep ve beklentilerinin de bu yönde olduğunu bilerek, buna şiddetle karşı çıkıyoruz. Hukuk güvenliğinin olmadığı yerde yatırım da olmaz, iş, aş, huzur da olmaz. Adalet Komisyonu’nda da Genel Kurul’da da karşı çıkışımızı sürdüreceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler