CHP Genel Başkan Yardımcısı Altıok:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Altıok:

"Ne demokrasi, ne laiklik tek başına düşünebileceğimiz kavramlar değil. Laiklik yoksa barış yok, demokrasi yoksa barış zaten olamaz"

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, "Ne demokrasi, ne laiklik tek başına düşünebileceğimiz kavramlar değil. Laiklik yoksa barış yok, demokrasi yoksa barış zaten olamaz" dedi.

Altıok, kent merkezindeki bir otelde, Birleşik Haziran Hareketi tarafından düzenlenen "Laiklik, Anayasa Tartışmaları ve Mücadele Yolları" konulu panelde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geçmişte yaşadığı günlere geri döndüğünü öne sürdü.

"Ne demokrasi, ne laiklik tek başına düşünebileceğimiz kavramlar değil." diyen Altıok, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Laiklik yoksa barış yok, demokrasi yoksa barış zaten olamaz. Bunları görmemiz lazım. 'Anayasal değişikliği sağlayacağız' diye yola çıkanlar, bize bütün kötülükleri hatırlatıyorlar. Diyolar ki 'darbe anayasası çok kötü, biz onu değiştireceğiz.' Ama darbe anayasasından da faydalanarak yargılayacağız dedikleri kimseyi yargılamadıkları gibi bizi tehdit ettikleri beyaz Torosların günlerine geri getiriyorlar. Türkiye bakın nereye geldi? Beyaz Toroslardan gazetecilerin kaybedildiği, insanların yok edildiği günlere yeniden evrildik."

Altıok, artık kent isimleriyle yapılan katliamlar yerine barış için yapılan katliamlardan söz edildiğini iddia ederek, şunları ifade etti:

"13 yıllık AKP iktidarında nereden nereye geldik. Aydınlar dilekçesinden barış isteyen akademisyenlerin tutuklanma sürecine geldik. İnsanların seçim otobüslerinde diri diri yakıldığı bir güneydoğuya, sivillerin bilinçli bir şekilde ateş hattında kaldıkları, yıllardır olmayan terörün 7 Haziran'dan sonra bir ikbal uğruna tek düğmeye basılmış gibi canlandırılmasına geldik. Acıların içindeyiz ve katliamlar artık Sivas, Maraş, Çorum diye değil, Ankara'da barış için buluşan gençlerin öldürülmesine kadar evrildi. Artık barış katliamlarından söz ediyoruz, kent isimleriyle yapılan katliamlardan değil."

Altıok, gerçek çağdaşlaşmanın başlayacağı yerin ise kadının topluma katılımının sağlanmasıyla yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından panel, soru ve cevap bölümüyle devam etti.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler