CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya:

"Bizde pek küskünlük olmaz. Dört yıldır CHP'nin en kıdemli başkan yardımcısıyım ama aday gösterilmedim. Genel Başkanın takdiridir"

KOCAELİ (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "Bizde pek küskünlük olmaz. Dört yıldır CHP'nin en kıdemli başkan yardımcısıyım ama aday gösterilmedim. Genel Başkanın takdiridir" dedi.

CHP Kocaeli İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Akkaya, burada yaptığı konuşmada, partisinin 7 Haziran'da iktidar olacağını savundu.

"Türkiye'de demokrasi, özgürlükler, çalışma hayatının sorunlarının bittiği, taşeronun cumhuriyetinin sona erdiği, emeklilerin gerçekten de bayram edeceği bir dönemi yaşayacağız" diyen Akkaya, buna yürekten inandıklarını söyledi.

Akkaya, CHP’nin genel seçimler öncesinde bir büyük bir sınav verdiğini belirterek, "Onun için 'kendi içimizde bir demokrasi sınavı verelim' dedik. CHP, Cumhuriyet tarihinde ilk kez yaklaşık 55 ilde, bunun 45'i bütün üyelerin katılımıyla, hakim gözetiminde yapılan ön seçimlerde adaylarını belirlemiştir. Her ilde adaylarımızı üyelerimiz belirlemiştir. Sekiz ilde de merkez yoklamasıyla adaylarımız belirlenmiştir. Bir demokrasi şöleni yaşanmıştır 29 Mart'ta. Bu demokrasi şölenini, 7 Haziran akşamı da genel merkezin bahçesinde taçlandıracağız" diye konuştu.

Mevcut milletvekillerinden bazılarının aday gösterilmemesini değerlendiren Akkaya, "Bizde pek küskünlük olmaz. Örneğin karşınızda ben varım. Dört yıldır CHP'nin en kıdemli başkan yardımcısıyım ama aday gösterilmedim, müracaat ettim. Genel Başkanın takdiridir. Bugün buraya geldim çünkü olay kişisel bir olay değildir" ifadesini kullandı.

Akkaya, 550 milletvekilinin de çok değerli olduğunu dile getirerek, "Geçmişte Kocaeli’de milletvekilliği yapmış olan arkadaşlarımız, Mecliste de çok iyi hizmette bulundu. Onların da milletvekili onuru yaşamış olmaları sebebiyle yeni seçilen arkadaşlarımıza, onların da canı gönülden destek vereceklerine yürekten inanıyorum. Çünkü CHP'lilik bunu gerektirir. Bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum çünkü karşınızda ben varım, başkan yardımcısıyım ama milletvekili adayı değilim" dedi.

Bir gazetecinin "CHP'nin herhangi bir partiyle ittifak çalışması olup olmadığını" sorusuna Akkaya, "Gizli ya da alenen bir ittifakımız söz konusu değil" cevabını verdi.

Akkaya, konuşmanın ardından il yönetimi, ilçe başkanları ve milletvekili adaylarıyla bir araya geldi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler