CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

"Darbe karşıtı gösterileri fırsat bilerek, provokasyon yaratmak isteyen karanlık odaklar, Malatya'nın Paşaköşkü Mahallesi'nde provokatif saldırılar düzenlemeye çalışmıştır. Malatya'yı karıştırmak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, darbe karşıtı gösterileri fırsat bilerek, provokasyon yaratmak isteyen karanlık odakların, Malatya'nın Paşaköşkü Mahallesi'nde provokatif saldırılar düzenlemeye çalıştığını, şehri karıştırmak isteyenlere müsaade etmeyeceklerini bildirdi.

Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından, Malatya'da Paşaköşkü Mahallesi'ni hedef alan gösteriler yaşandığını hatırlattı.

Bunun, bölge halkında büyük tedirginliğe neden olduğunu belirten Ağbaba, "Darbe karşıtı gösterileri fırsat bilerek, provokasyon yaratmak isteyen karanlık odaklar, Paşaköşkü Mahalle'mizde cumartesi ve pazar günü provokatif saldırılar düzenlemeye çalışmıştır. Halkımızın sağduyulu tavrı ile bu girişimler çatışmaya dönüşmeden sona ermiştir. Malatya'yı karıştırmak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz, hukuk önünde hesap soracağız." ifadesini kullandı.

CHP'nin, yaşanan bu süreçte, Malatya'nın tüm kritik yerlerinde halkla sağduyunun hakim olması, güvenlik güçlerinin görevini yapması, provokatörlerin tespiti ve yargı önüne çıkarılması için çaba sarfettiğine işaret eden Ağbaba, şöyle devam etti:

"Paşaköşkü Mahallesi sakinleri, dün akşam saldırganlara karşı saatlerce haklı tepkilerini dile getirmişlerdir. Darbe girişiminin olduğu andan itibaren cumartesi akşamüstü de dahil olmak üzere mahalledeydim. Mahalleliler ve esnafla görüştüm. Sanki darbe girişimini Paşaköşkü'nde yaşayan halkımız yapmış gibi sloganlar atılıyordu. Bu süreçte Malatya Emniyet Müdürüyle yaptığım görüşmeler ve parti yöneticilerimizin girişimleri sonucu Yeşilyurt Caddesi ve tüm ara yollar trafiğe kapatılmış ve mahalle sakinleri evlerine gitmişlerdir. İl başkanımız ve örgütümüzün de çabalarıyla üzüntü verici olayların yaşanması engellenmiştir. Cumartesi akşamı 'Haydi Paşaköşkü'ne' diyerek bağıran provokatöre talimat veren kişiyi tespit ettik. Bu kişiyle ilgili il örgütümüz savcılığa suç duyurusunda bulunacaktır."

Ağbaba, gelişmeleri yakından takip ettiklerini, mahalle sakinleriyle sürekli irtibat halinde olduklarını belirterek, "kardeşi kardeşe kırdırmaya yönelik provokatif çıkışlara izin verilmemesi" gerektiğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :