CHP Balıkesir Milletvekili Tüm:

CHP Balıkesir Milletvekili Tüm:

"Askeri eğitim almış, askerlik konusunda yetişmiş genç insanları toptancı bir yaklaşımla sokağa terk etmek doğru değildir. Bu yöntemlerle darbe önlenemez"

TBMM (AA) - CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "Askeri eğitim almış, askerlik konusunda yetişmiş genç insanları toptancı bir yaklaşımla sokağa terk etmek doğru değildir. Bu yöntemlerle darbe önlenemez." dedi.

Tüm, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, olağanüstü hal (OHAL) ilanı ve kanun hükmünde kararnameleri eleştirerek, yaşanan süreçte OHAL'e ihtiyaç olmadığını, yasal düzenlemelerin Meclis çatısı altında gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Darbe girişimi sonrası askeri okullarla ilgili düzenlemelerin bir kesimi mağdur ettiğini, FETÖ ile hiçbir ilgisi olmayan öğrencilerin de toptancı bir anlayışla sıkıntıya sokulduğunu belirten Tüm, şöyle devam etti:

"Elbette ki FETÖ'cü kadrolar bir an önce devletten temizlenmelidir. Buna kimsenin itirazı olamaz. Ancak bu temizlik yapılırken kurunun yanında yaş da yanmamalıdır. Hükümet geçmişteki yanlışlarını herkesi işten çıkararak, okuldan atarak temizleyemez. Her gün yüzlerce insan 'FETÖ'den mağduruz' diye Meclis'e geliyor. Hiçbir soruşturma yapılmadan çocuklarının okuldan atıldığını söylüyorlar. Durumdan vazife çıkaran gizli FETÖ'cüler suçsuz günahsız insanları ihbar ediyor. Yurttaşlarımızın hükümetten talebi bu aileler hakkında araştırma yapılsın."

Askeri okullardan mezun olan öğrencilerin tüm istihbarat bilgilerinin yeniden yapılması, suça bulaşmayan öğrencilerin mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini savunan Tüm, "Askeri eğitim almış, askerlik konusunda yetişmiş genç insanları toptancı bir yaklaşımla sokağa terk etmek doğru değildir. Bu yöntemlerle darbe önlenemez." diye konuştu.

Tüm, olağanüstü hal uygulamasının da bir an önce sona erdirerek, parlamentonun etkin hale getirilmesini istedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Tüm:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler