Chicago Comic Con Fuarı başladı

Chicago Comic Con Fuarı başladı

Etkinlikte bir silah firmasının da stant açacağının duyurulmasına sosyal medyada tepki gösterildi

CHICAGO (AA) - ABD'nin Chicago kentinde 1972 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştirilen ülkenin en renkli etkinliklerinden Wizard World Comic Con Fuarı başladı.

Donald E. Stephens Kongre Merkezi'ndeki fuarda bir silah firmasının da stant açacağını açıklaması, "silah" tartışmalarını beraberinde getirdi.

Katılımcılarının büyük bölümünü genç ve çocukların oluşturduğu Wizard World Comic Con'da silah tanıtımının yapılacağı fikri, başta gençlerin aileleri olmak üzere birçok kesimden tepki topladı.

ABD genelinde meydana gelen silahlı saldırılardaki artıştan duyulan rahatsızlık nedeniyle etkinlik, Amerikalılar tarafından sosyal medyada açılan #GunFreeComicCon (Silahsız Comic Con) hashtagi ile protesto edildi.

Sosyal medya kullanıcılarının tepkilerine etkinliğin genç ve çocuk katılımcıların aileleri de eklenince organizatörler geri adım atarak, Wizard World Comic Con'da hiçbir gerçek silahın tanıtım ve satışının yapılmayacağını açıkladı.

Açılış öncesinde organizatörlerin söz konusu silah firmasının standında imitasyon ürünlerin sergileneceğini duyurmasına karşın silah firmasına ait olan fuar alanındaki 317 numaralı standın boş olduğu görüldü.

Renkli kostüm ve makyajların dikkati çektiği etkinlikte çizgi roman, grafik roman animasyonları, video oyunları, film ve televizyon alanlarında stantlar açıldı. Fuarda birçok farklı konuda panel ve özel gösteriler de yer alıyor.

Ülkenin birçok bölgesinden on binlerce kişinin katılması beklenen fuar, 21 Ağustos'ta sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler