Cezası Var: Dilenciye Para Vermek Yasaklandı

Cezası Var: Dilenciye Para Vermek Yasaklandı

Eskişehir Valiliği, İnsanların Merhamet Duygularını İstismar Eden Sokakta Çalıştırılan Çocukları Koruma Kararı Aldı

Eskişehir Valiliği, Sokakta Çalıştırılan Çocukların Korunmasına Yönelik Karar Aldı

Eskişehir Valiliği, kent içinde vatandaşların yardımlaşma ve merhamet duygularının istismar edilerek sokakta çalıştırılan çocukların korunması amacıyla önemli bir karar aldı. Vali Hüseyin Aksoy imzalı kararda, çocukların beden ve ruh sağlıklarını korumak ve gelecekte topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine destek olmak hedefleniyor. İşte alınan kararın detayları:

İnsanların Merhamet Duyguları İstismar Edilerek Kazanç Sağlamak Engellemeye Yönelik Kararlar Alındı

Eskişehir Valiliği tarafından alınan kararlar kapsamında, sokak, cadde, meydan, park, gar, otopark gibi alanların barınma yeri olarak kullanılması yasaklanmıştır. Aynı şekilde toplu taşıma araçları, mezarlıklar, eğlence mekanları, umuma açık yerler, cadde ve sokaklar gibi alanlarda 18 yaşın altındaki reşit olmayan kişilerin çalıştırılması ya da çalışması yasaklanmıştır.

Dilencilik ve Geri Dönüşüm Malzemesi Toplama İşleri Engelleniyor

Kararda ayrıca, dilencilik yapan kişilere para verilmesinin ve dilendirilen çocuk ya da engellilere para verilmesinin yasaklandığı belirtilmiştir. Ayrıca, çocukların yanlarında veli ya da vasisi olsa dahi çöp toplama işinde aktif olarak çalıştırılmaları ve bu işi yapan ebeveynlerin yanlarında bulundurulmaları da yasaklanmıştır.

Yardım İsteyen Vatandaşlara Kolaylık Sağlanacak

Eskişehir Valiliği, ihtiyaç sahibi kişilere yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar için de bir kolaylık sağlamıştır. Bu kişiler, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurarak yardımlarını iletebileceklerdir.

Bu kararlar, çocukların ve diğer ihtiyaç sahibi kişilerin korunması, sağlık ve güvenliklerinin teminat altına alınması amacıyla alınmıştır. Ayrıca, insanların merhamet duygularının kötüye kullanılmasının önüne geçilerek toplumun daha iyi bir geleceğe katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.