Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:

"Her fırsatta bizleri karalamak isteyen şer odaklarına hiçbir yönden fırsat verilmemeli, kurban ibadetimizi kendimize yakışır şekilde yerine getirmeliyiz"- "İbadetimizin kabulü kadar etrafımıza yani çevremize duyarlılığımızı da önemseyip, temizliğimizle,

KAYSERİ (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kurban Bayramı'na ilişkin "Her fırsatta bizleri karalamak isteyen şer odaklarına hiçbir yönden fırsat verilmemeli, kurban ibadetimizi kendimize yakışır şekilde yerine getirmeliyiz." ifadesini kullandı.

Özhaseki, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk toplumunun geleneklerinde önemli bir yeri bulunan dini bayramların birlik ve beraberlik duygularının perçinlenmesi için de bir fırsat olduğunu vurguladı.

Kurban Bayramı'nda ibadetlerin hakkıyla yerine getirilebilmesi için tüm toplumun birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Özhaseki, şunları kaydetti:

"Bayramlarımızın uzakları yakınlaştırmak, dargınları ise barıştırmak gibi hiçbir aidiyette olmayan özellikleri vardır. Kurban, hazreti Peygamber'in 'Komşusu açken tok yatan bizden değil' ilkesi doğrultusunda hareket etmenin diğer adıdır. Hazreti İbrahim'de tecelli eden fedakarlığın hatırasıdır. Bayramlarda kişi ibadetiyle Allah'a yaklaştığı gibi ailesi ve sevdikleriyle de birlikte olmalıdır. Dargınların barıştığı, uzakların ise yakınlaştığı Kurban Bayramı'nda toplumumuz dünyaya da örnek olmalıdır. Her fırsatta bizleri karalamak isteyen şer odaklarına hiçbir yönden fırsat verilmemeli, kurban ibadetimizi kendimize yakışır şekilde yerine getirmeliyiz. İbadetimizin kabulü kadar etrafımıza yani çevremize duyarlılığımızı da önemseyip, temizliğimizle, güzel görüntümüzle gelecek nesillere de örnek olmalıyız. Bu doğrultuda vatandaşlarımızın kurban ibadetlerini titizlikle yerine getireceğine inanıyorum."

Mesajında İslam coğrafyasında yaşanan olaylara dikkati çeken Özhaseki, dünya üzerinde pek çok mazlumun canının yandığını ve zulme uğradığını belirtti.

Bayramlarda şehirleri ve ülkeleri yıkılan Müslümanların unutulmaması gerektiğini aktaran Özhaseki, şunları kaydetti:

"Kurban Bayramı'nın anlamının doğru idrak edilmesi en büyük arzu ve temennimizdir. Kesilecek kurbanlar bir anlamda, başta Müslüman kardeşlerimiz olmak üzere dünya mazlumlarının kurtuluşuna vesile olsun. Kurban Bayramı vesilesiyle hac vazifesini yerine getirecek olan tüm Müslüman kardeşlerimin de ibadetlerinin kabul olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Rabb'im kendisine sunduğumuz kurbanlarımızı kabul etsin. Kurban Bayramımız mübarek olsun."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler