Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:

"Ayak oyunlarıyla iş başına gelme işi bitiyor. Yüzde 50'yi almak için dürüst olmak, milletin değerlerini taşımak lazım, millet gibi olmak lazım, laf olsun diye gözükmek olmaz. Şehit evine gittiğinde ayakkabıyla giriyorsan sen zaten bu milletin değerlerind

NEVŞEHİR (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Ayak oyunlarıyla iş başına gelme işi bitiyor. Yüzde 50'yi almak için dürüst olmak, milletin değerlerini taşımak lazım, millet gibi olmak lazım, laf olsun diye gözükmek olmaz. Şehit evine gittiğinde ayakkabıyla giriyorsan sen zaten bu milletin değerlerinden uzaksın." dedi.

Özhaseki, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından Topuzlu Han'da düzenlenen esnaf buluşmasında, halk oylamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tüm terör örgütlerinin yok olma aşamasına geldiği süreçte, Türkiye'nin tarihi bir dönemeçte olduğuna dikkati çeken Özhaseki, halk oylamasına sunulacak 18 maddenin geri planında, milletin geleceği açısından önemli olan temel ana fikirlerin barındığını ifade etti.

Bakan Özhaseki, tarihi bir dönemeçte olunduğunu belirterek, "İki başlılıkla devlet yürümüyor. Atatürk, İnönü'ye küs öldü. Daha sonraki süreçte herkes kendi getirdiğiyle kavga etti. Özal, Mesut Yılmaz ile Yıldırım Akbulut ile kavgalıydı. Demirel geldi daha da ayyuka çıktı. Ahmet Necdet Sezer'i getirebilmek için Ecevit çırpındı ama anayasa kitapçığı fırlatılınca Türkiye’ye maliyetini hepimiz gördük. Böyle bir ikili yapı sürdürülemiyor." diye konuştu.

Mevcut sistemin ülkeyi istikrarsızlığa sürüklediğini savunan Özhaseki, CHP'nin milletin değerlerinden uzak olduğunu ileri sürerek, şöyle devam etti:

"Millete hizmet edecek, başka işle meşgul olmayan güçlü hükümetler lazım. 1950 ile 2002 arasındaki hükümetlerin ortalamada 1 yıl 2 ay ömürleri var. Karmakarışık bir yapıyla hangi büyük projeyi hayata geçirebilirsiniz. Bizim muhalefet eskiden rejim, laiklik, cumhuriyet üzerinden siyaset yapardı. Sonra Amerika'dan buldukları uzmanların tavsiyesiyle bunlardan vazgeçtiler. Amerikalı danışmanlara 'ne yapalım' diye sordular, onlar da 'yolsuzluk' deyin, 'hırsızlık' deyin, 'ısrar edin, devamlı söyleyin' dediler. Herkeste akıl var, okuyor, dinliyor. O zaman onların basit propaganda olduğu ortaya çıkıyor. Ayak oyunlarıyla iş başına gelme işi bitiyor. Yüzde 50'yi almak için dürüst olmak, milletin değerlerini taşımak lazım, millet gibi olmak lazım, laf olsun diye gözükmek olmaz. Şehit evine gittiğinde ayakkabıyla giriyorsan sen zaten bu milletin değerlerinden uzaksın. Seçimler gelirken kendi teşkilatlarına akşamları rakı sofralarında 'resim vermeyin' diye emir yayınlıyorsanız siz bu milletten uzaksınız. 'Halkçıyız' deyip halktan haberiniz yoksa ezana küfreden insanlar partinin içindeyse siz yüzde 20'lere kazık çakıp kalırsınız ve iktidara gelemezsiniz. Bunu gördükleri için ödleri kopuyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler