CENTCOM Komutanı Votel Irak'ta

CENTCOM Komutanı Votel Irak'ta

CENTCOM Komutanı General Votel, Irak Savunma Bakanı Ubeydi ile bir araya geldi- Görüşmede terör örgütü DAEŞ ile mücadele ve iki ülke arasındaki askeri iş birliği konuları ele alındı

BAĞDAT (AA) - Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel'ın, Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi ile bir araya geldiği bildirildi.

Irak Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Irak'a perşembe günü gelen Votel'ın, Ubeydi ile görüşmesinde terör örgütü DAEŞ ile mücadele ve iki ülke arasındaki askeri iş birliği konularının ele alındığı belirtildi.

Görüşmede Ubeydi'nin ABD ile iş birliğinin devamı ve terör örgütlerine karşı kesin zafer için bir sonraki aşamada koalisyonun daha geniş destek vermesinin zorunlu olduğunu vurguladığı kaydedildi.

Açıklamaya göre Votel, ABD yönetimi ve Başkan Barack Obama'nın özelde Irak'ta, genel olarak ise bölgede DAEŞ'in yenilmesini terörle mücadelede bir dönüm noktası olarak gördüğünü belirterek ülkesinin Irak'a desteğini artıracağını söyledi.

Votel ile Ubeydi'nin DAEŞ'e karşı kazanılan başarılarının yanı sıra örgütün elindeki diğer bölgelerle Musul ve Felluce'yi kurtarma hazırlıklarını da ele aldıkları ifade edildi.

Amerikalı komutan Irak'taki ilk durağı olan Erbil'de dün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile görüşmüştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler