Çayıralanlı çiftçilere KOP anlatıldı

Çayıralanlı çiftçilere KOP anlatıldı

YOZGAT (AA) - Yozgat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından Çayıralan ilçesindeki çiftçilere Konya Ovası Projesi (KOP) tanıtımı...

YOZGAT (AA) - Yozgat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından Çayıralan ilçesindeki çiftçilere Konya Ovası Projesi (KOP) tanıtımı yapıldı.

Çayıralan Belediye Kültür Merkezi'nde yapılan tanıtım toplantısında Belediye Başkanı Yasin Şahiner, Yozgat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Dr. Uğur Sağlam ve çiftçiler katıldı.

KOP destekleri hakkında çiftçilere bilgi veren Sağlam, yeni ahır ve ağıl yapımına yüzde 50 hibe desteği verildiğini söyledi.

Hibenin hangi şartlarda verileceğini açıklayan Sağlam sözlerini şöyle sürdürdü:

"En az 10, en fazla 49 baş 15 aylık anaç büyükbaş hayvanı bulunan üreticiler ile 100 baş anaç 120 günlük ve üzeri ile 200 baş küçükbaş hayvanı olan çiftçilerin bu projeye başvurabilecek. Proje başvuruları 1 Mart 2017 tarihinde sona eriyor."

Başvuru sonunda çeşitli kriterlerde puanlama sisteminin olacağını ve bu puanlama sisteminden sonra Yozgat'a düşecek kontenjana göre hibe kabulünün gerçekleşeceğini aktaran Sağlam, "Ahır ve ağıl projeleri gelişi güzel yapılmayacak. Proje çizilip modern şekilde tesis edilecek. Tesis tamamlandıktan sonra 3 yıl boyunca yine bizim kontrolümüzde, yapıldığı amaç için kullanılıp başkaca bir amaç için değiştirilemeyecek." dedi.

Sağlam, proje başvuru sahibinin Bakanlık TÜRKVET Kayıt sistemine en az bir yıl öncesinden kayıtlı olması gerektiğini de sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :