Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı

Muğla'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından etkinlikler kapsamında düzenlenen "57. Alay Vefa Yürüyüşü" yapıldı

MUĞLA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "57. Alay Vefa Yürüyüşü", Muğla'da yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde başlayan yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüş öncesi konuşma yapan Muğla Valisi Amir Çiçek, Çanakkale'de 250 binden fazla şehit verildiğini söyledi.

57. Alay'daki 600'ün üzerindeki askerin tamamının şehit olduğunu anımsatan Çiçek, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Çanakkale Savaşları'ndaki kahramanlıklarıyla destanlaşan 57. Piyade Alayı şehitleri başta olmak üzere Çanakkale şehitlerini anmak, onları yad etmek için her yıl düzenlediği '57. Alay Vefa Yürüyüşü'ne bizler de destek verdik." diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin canla ve kanla kurulduğunu kaydeden Vali Çiçek, bayrak, vatan ve birliğimiz için hala mücadele edenlere minnettar olduklarını dile getirdi.

Muğla Mehteran Topluluğu tarafından seslendirilen eserlerle Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan yürüyüş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde sona erdi.

Yürüyüş sonrası vatandaşlara Amir Çiçek ve diğer protokol üyeleri tarafından lokma ikram edildi. Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından da Çanakkale şehitleri başta olmak üzere tüm şehitler için dua edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler