Çanakkale iskelelerinde bayram yoğunluğu

Çanakkale iskelelerinde bayram yoğunluğu

Gelibolu iskelesindeki araç kuyruğu 5 kilometreye ulaştı

ÇANAKKALE (AA) - Ramazan Bayramı tatilini geçirmek üzere yola çıkan vatandaşların Çanakkale'deki iskelelerde oluşturduğu yoğunluk sürüyor.

İstanbul ve Trakya yönünden gelen sürücülerin oluşturduğu araç kuyruğu, Gelibolu İskelesi'nde 5 kilometreyi buldu.

Gelibolu'dan Lapseki'ye geçmek için feribot sırası bekleyen tatilciler, uzun süredir araç kuyruğunda bekliyor olmalarına tepki gösterdi.

Bayram tatili için yola çıktıklarını ancak kuyrukta sıkıntı çektiklerini ifade eden sürücülerden Kadir Kanmaz, Yunanistan üzerinden Fransa'dan geldiklerini belirterek, "Eskişehir'e memlekete gidiyoruz. İki saattir burada bekliyoruz, herhalde iki saat daha bekleyeceğiz. Köprü olsa daha güzel olur. Beklemek zorunda kalmaz kimse. İnşallah kısa zamanda yaparlar bu sıkıntılar da biter." diye konuştu.

Tatilcilerden Gürhan Ağyaşar ise gemi sayısının artırılmasıyla daha konforlu bir seyahat imkanı sağlanabileceğini söyledi.

Çanakkale Boğazı ile adalar hattındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ, iskelelerde toplam 11 gemi ile aralıksız hizmet veriyor.

Şirket yetkilileri, yaşanan yoğunluk nedeniyle vatandaşların mağdur olmamaları için seferlerin saatsiz sürdürüldüğünü belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler